Praha: Otevírá se čtvrtá zimní noclehárna pro lidi bez domova

11.01.2015 9:31

V novém roce se Praha potýká se zvýšeným zájmem lidí bez domova o možnost skrýt se v noci před mrazy. Proto 9. ledna 2015 byla otevřena čtvrtá zimní noclehárna v Hostivaři s kapacitou 100 míst.

Praha: Otevírá se čtvrtá zimní noclehárna pro lidi bez domova
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Hlavní město Praha připravilo pro letošní zimu dvojnásobnou kapacitu v noclehárnách pro lidi bez přístřeší oproti minulému roku. Celková kapacita v celoročních a zimních noclehárnách tak dosáhne čísla 739 míst.

Na základě průběžného monitoringu aktuální situace pracujeme na dalších možnostech, jak v případě potřeby kapacitu pro lidi bez domova navýšit o další desítky až stovky míst. První z možností je využít dosud volnou kapacitu nocleháren s celoročním provozem (loď Hermes), dalšími možnostmi jsou rozšíření provozní doby tří nízkoprahových denních center přes noc, případně výstavba stanů na pozemcích Hl. m. Prahy.

Na základě informací mobilních terénních týmu, každodenně aktualizovaných dat o zájmu lidí bez domova o nocleh a monitoringu předpovědi počasí, má Hlavní město Praha k dnešnímu dni připraveno dalších 240 volných kapacit na přespání. Další volné kapacity v případě potřeb osob bez domova či při předpovědi dlouhodobě nepříznivých klimatických podmínek budou okamžitě zřízeny k využití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …