Praha: Rada souhlasila s přidělením grantů v oblasti rodinné politiky

19.04.2018 18:04

S přidělením grantů hlavního města Prahy pro oblast rodinné politiky na rok 2018 souhlasila městská rada. Letos bude rozděleno celkem 16 332 000 Kč. Návrh musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Praha: Rada souhlasila s přidělením grantů v oblasti rodinné politiky
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Grantové řízení hlavního města Prahy pro rok 2018 v oblasti rodinné politiky je zaměřeno na podporu organizací, které poskytují přímé služby občanům hlavního města. Pro rok 2018 byly vyhlášeny podprogramy Podpora funkční rodiny, Podpora dětí a rodičů z dysfunkčních rodin a dětí bez rodinného zázemí, Náhradní rodinná péče a Aktivizace rodin s dětmi - dobrovolnické služby.

„Ne každé dítě má to štěstí vyrůstat ve funkční rodině, jsou i děti bez jakéhokoli rodinného zázemí. Granty pro oblast rodinné politiky nám umožňují takto znevýhodněným dětem pomoci. Dále díky nim můžeme pracovat s rodinami, které se ocitly v krizi, či usnadňovat a zpestřovat život různými aktivitami běžným, funkčním rodinám. I tato oblast patří do působnosti hlavního města Prahy a my se odpovědnosti za ni v žádném případě nezříkáme,“ sdělil radní hl. m. Prahy pro sociální oblast Daniel Hodek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…