Přerov: Děti pojedou v říjnu za lepším vzduchem do hor

30.09.2021 10:48 | Tisková zpráva

Předfinancování ozdravných pobytů žáků přerovských základních škol Trávník a Velká Dlážka - ve výši 683 tisíc korun - odsouhlasili radní. Na státem dotované školy v přírodě s ekologickým výukovým programem „dosáhnou“ žáci z oblastí se zhoršenou kvalitou životního prostředí. O penězích budou ještě hlasovat v říjnu zastupitelé.

Přerov: Děti pojedou v říjnu za lepším vzduchem do hor
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Základní škola Trávník se přihlásila s projektem „Příroda Jeseníků všemi smysly“ s finančním nárokem 400 tisíc korun. Děti z Velké Dlážky se mohou vydat dýchat čistější vzduch s projektem pojmenovaným „Cesta do říše fantazie“, který má být podpořen částkou 283 tisíc 500 korun.  „Školy mají na akce přislíbeny peníze od Státního fondu životního prostředí, takže jakmile je obdrží, musí je neodkladně vrátit zpět městu. Počítáme s tím, že dotace získají v první polovině roku 2022,“ řekl náměstek primátora Petr Kouba.

Děti mají vyjet do přírody už teď v říjnu. Základní škola Trávník plánuje tři turnusy pro 300 žáků v areálu Ostružná – předpokládaná spoluúčast rodičů za šestidenní pobyt činí 1700 korun. „Škola Velká Dlážka připravuje taktéž tři turnusy pro 135 dětí v Horní Lomné v Beskydech – a spoluúčast zákonných zástupců za šest dní pobytu bude 900 korun,“ doplnila vedoucí odboru školství a sociálních věcí Romana Pospíšilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…