Přerov: Malí i velcí turisté se opět mohou vydat Po stopách lovců mamutů, trasa měří devět kilometrů

01.10.2021 17:39 | Tisková zpráva

První říjnová sobota bude v Předmostí ve znamení 24. ročníku historicko-přírodovědného putování Po stopách lovců mamutů. Turistický výšlap, který už tradičně pořádá Základní škola J. A. Komenského v Předmostí, startuje v sobotu 2. října od 9 do 10:30 hodin.

Přerov: Malí i velcí turisté se opět mohou vydat Po stopách lovců mamutů, trasa měří devět kilometrů
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Prezence účastníků je před budovou školy. Po dvouleté odmlce se mohou zájemci znovu podívat do Malého školního muzea lovců mamutů, jež je nově umístěno do budovy staré školy.

Školní muzeum se slavnostně otevře před zahájením akce o půl deváté. Návštěvníci si budou moci prohlédnout postavy pravěkých lovců, ukázky replik dobových ztvárnění Venuše, typy pěstních klínů, pravěkých nožů nebo je zaujme srovnání mamutí stoličky mláděte se zubem dospělého jedince.

Na devítikilometrové trase barevnou podzimní přírodou budou pro rodiny s dětmi i školní kolektivy připraveny soutěže zručnosti i pohybových dovedností. Na třech lovištích si budou moci děti, ale i dospělí vyzkoušet svou přesnost v hodu kroužků na mamutí kly, střílení z praku nebo správnou mušku v míření na kuželky.

Nad zdárným a bezpečným průběhem sobotní vycházky budou dohlížet městští strážníci. Výletníci se mohou těšit i na občerstvení, které na ně čeká po výšlapu na Školní kopec. Poslední tečkou za sobotním výletem bude sladký pamlsek v cíli – znovu u budovy školy. Ukončení akce je naplánováno na 14. hodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…