Přerovské děti pojedou v říjnu za lepším vzduchem do hor

11.10.2021 8:36 | Tisková zpráva

Předfinancování ozdravných pobytů žáků přerovských základních škol Trávník a Velká Dlážka - ve výši 683 tisíc korun - odsouhlasili radní. Na státem dotované školy v přírodě s ekologickým výukovým programem „dosáhnou“ žáci z oblastí se zhoršenou kvalitou životního prostředí. O penězích budou ještě hlasovat v říjnu zastupitelé.

Přerovské děti pojedou v říjnu za lepším vzduchem do hor
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Základní škola Trávník se přihlásila s projektem „Příroda Jeseníků všemi smysly“ s finančním nárokem 400 tisíc korun. Děti z Velké Dlážky se mohou vydat dýchat čistější vzduch s projektem pojmenovaným „Cesta do říše fantazie“, který má být podpořen částkou 283 tisíc 500 korun.  „Školy mají na akce přislíbeny peníze od Státního fondu životního prostředí, takže jakmile je obdrží, musí je neodkladně vrátit zpět městu. Počítáme s tím, že dotace získají v první polovině roku 2022,“ řekl náměstek primátora Petr Kouba.

Děti mají vyjet do přírody už teď v říjnu. Základní škola Trávník plánuje tři turnusy pro 300 žáků v areálu Ostružná – předpokládaná spoluúčast rodičů za šestidenní pobyt činí 1700 korun. „Škola Velká Dlážka připravuje taktéž tři turnusy pro 135 dětí v Horní Lomné v Beskydech – a spoluúčast zákonných zástupců za šest dní pobytu bude 900 korun,“ doplnila vedoucí odboru školství a sociálních věcí Romana Pospíšilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…