Příbram: V areálu Vojna u Lešetic byl slavnostně zprovozněn hornický vláček

20.05.2013 17:42

V pátek 17. května 2013 byl v areálu Vojna u Lešetic poblíž Příbrami slavnostně zprovozněn, v pořadí již třetí, hornický vláček Hornického muzea Příbram.

Příbram: V areálu Vojna u Lešetic byl slavnostně zprovozněn hornický vláček
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

 

Záměrně se tak stalo den před tím, kdy si v naší zemi každoročně připomínáme Mezinárodní den muzeí. Pozvání na tuto akci přijali partneři, spolupracovníci, nebo nejmenší žáci 3. ZŠ na Březových Horách, za město Příbram se slavnostního zprovoznění zúčastnil starosta Pikrt.

„Celá stavba byla realizována v letech 2011 – 2012, trasa vláčku měří zhruba 300 metrů a je umístěna poblíž šachty Vojna číslo 2. Poděkování patří především zřizovateli Hornického muzea, dále Státnímu podniku DIAMO, v neposlední řadě také městu Příbram, které pomohlo s vydáním provozního a dopravního řádu,“ sdělil médiím ředitel Hornického muzea Dr. Velfl.

Od této interaktivní atrakce Velfl slibuje především příliv dalších návštěvníků, především těch nejmenších, ale také zatraktivnění příbramského muzea i města Příbram.

Sám starosta Pavel Pikrt tuto živou expozici taktéž přivítal a věří, že v budoucnu přiláká do města Příbrami ještě více zájemců a turistů. Na otázku, jestli není vláčků v Příbrami poněkud moc, starosta říká. „Myslím si, že určitě ne, protože se přeci jenom jedná o skvělou atrakci, kterou ocení nejen nejmenší, ale i dospělí a my jako město se jí budeme určitě chlubit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.