Prostějov: Cyklostezka Plumlov-Mostkovice je otevřena

03.10.2021 19:09 | Tisková zpráva

Stavba byla spolufinancována Evropskou unií a realizována, mimo jiné, s podporou města Prostějova.

Prostějov: Cyklostezka Plumlov-Mostkovice je otevřena
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Hlavním cílem projektu byla stavba 1,8 kilometru dlouhé stezky pro chodce a cyklisty mezi Plumlovem a Mostkovicemi podél silnice č. II/377, která nedisponovala vhodnými podmínkami pro pohyb cyklistů.

Nová cyklostezka zlepšuje mobilitu a zvyšuje bezpečnost dopravy podél frekventované silnice. Dochází tak k rozšíření sítě pro cyklodopravu, cyklistům je tak umožněno bezpečně se napojit na další, již existující cyklistickou infrastrukturu (cyklostezky, smíšené stezky či cyklotrasy).

K slavnostnímu zakončení stavby došlo dne 1. 10. 2021 v Plumlově, v místě založení základního kamene stezky a jejího vyústění poblíž hráze Podhradského rybníka. Slavnostního spuštění cyklostezky do provozu se zúčastnili jak zástupci Olomouckého kraje, tak zástupci obcí regionu.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

"Jsem moc rád, že se dobrá věc podařila a cyklostezka je hotova. Město Prostějov stavbu finančně podpořilo částkou jeden milion korun a já jsem potěšen, že finance vzniku této stezky kolem přehrady pomohly," usmíval se primátor Prostějova František Jura, který se slavnostního zahájení zúčastnil s celým vedením města.

Jeho slova doplnila náměstkyně Alena Rašková: "Všechno vyšlo na jedničku. Jde o krásnou krajinu a lokalitu, která vyloženě láká k procházkám. Stezka sem dokonale zapadá a já věřím, že bude využívána celý rok."

Slavnostního zahájení celé stavby se 27. 1. 2020 zúčastnili představitelé Olomouckého kraje a samospráv dotčených obcí. Informovali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…