Prostějov: Půjčte si knížky u Petra Bezruče

10.07.2021 10:44

Novinku v podobě veřejné knihovny si na letošní prázdniny nachystal Červený domek Petra Bezruče v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Kromě toho se od 1. července pro návštěvníky prodloužila i otevírací doba památníku.

Prostějov: Půjčte si knížky u Petra Bezruče
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Dějiny Evropy, návod jak pěstovat orchideje ale třeba i detektivní příběh od Larse Keplera najdou návštěvníci památníku Petra Bezruče v Kostelci na Hané v šedé nízké knihovně před vstupem do domku. „Po rozsáhlé rekonstrukci je památník druhou sezonu otevřený a my jsme přemýšleli, co nového návštěvníkům letos nabídneme. Petr Bezruč byl básník, knihy a literatura se k jeho osobnosti přirozeně hodí, a proto jsme se rozhodli instalovat veřejnou knihovničku, která lidem může zpříjemnit návštěvu památníku,“ vysvětlil Filip Gregor, historik Muzea a galerie v Prostějově, které domek spravuje.

Muzeum navázalo spolupráci s Městskou knihovnou v Kostelci na Hané. Ta by se také měla starat o zásobování novými knižními tituly. „Myšlenku na knihobudku jsem nosila v hlavě již delší dobu. Vím, že v okolí úspěšně fungují a byla by škoda nemít alespoň jednu i u nás v Kostelci. Když mě před nedávnem oslovilo prostějovské muzeum, moc se mi ten nápad umístit k Červenému domku veřejnou knihovničku líbil. Je to skvělá příležitost jak dát knihám, které by třeba v nejhorším případě skončily i ve sběru, další šanci,“ doplnila vedoucí kostelecké knihovny Zuzana Valášková.

Knihovnu návštěvníci najdou hned vedle vchodu do domku, pod stříškou s posezením. Lidé si mohou knihy vzít, prolistovat, odnést nebo přinést ty, které již mají přečtené a chtěli by, aby ještě jiným čtenářům udělaly radost.

O prázdninách bude pamětní síň Petra Bezruče přístupná v rozšířeném otevíracím čase. V červenci a srpnu bude mít otevřeno od úterý do neděle a to od 10 do 13 a od 14 do 18 hodin. Plné vstupné přijde na 20 korun, snížené na 10 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…