Prostějov: Školy získají novou časomíru či kotle na vytápění

27.09.2019 13:13

Ligová utkání v házené, florbalu a sálovém fotbalu bude „hlídat“ nová časomíra, o teplo se postarají dva kotle na ohřev vody a vytápění.

Prostějov: Školy získají novou časomíru či kotle na vytápění
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Neustále obnovujeme vybavení základních škol. Tentokrát jsme se zaměřili jak na sportovní oblast, tak také oblast energetickou. Do trojice škol tak poputuje celkem 412 tisíc korun,“ nastínil v krátkosti primátor František Jura.

Pravidelně se v tělocvičně Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova hrají o víkendech ligová utkání v házené, florbalu a sálovém fotbale. Ve dnech 14. 10. – 19. 10 2019 zde bude navíc probíhat Mistroství Evropy kategorie U21 v korfbalu.

„Standardem všech utkání je časomíra dobře viditelná pro diváky a pro družstva na lavičce, a pro samotné organizátory. Ti však zde na časomíru nevidí vůbec a nemají možnost sledovat skóre, zbývající čas do konce utkání. Na základě projednání se členy sportovní komise škola žádá o poskytnutí finančních prostředků na pořízení nové časomíry včetně její montáže. Rada města Prostějova souhlasí,“ vysvětlil primátor Jura.

Další finance poputují do energetické oblasti. Základní škola v Kollárově ulici potřebuje pro mateřinku Husovo náměstí dva kotle na ohřev vody a vytápění.

„Kotle byly mimo provoz při rekonstrukci budovy a při spuštění došlo k projevení závad. Dle servisního protokolu jsou kotle neopravitelné, nevyrábějí se a nejsou již ani náhradní díly. Pokud se situace nevyřeší, hrozilo by uzavření mateřské školy a problém, kam umístit zhruba 95 dětí,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Krchňavý. Také základní škola Dr. Horáka potřebuje finanční podporu města a požádala o neinvestiční příspěvek na opravu kotle, který ohřívá teplou užitkovou vodu, klimatizaci v bazénu a bazénovou vodu.

„Odbornou firmou bylo zjištěno, že některé články kotle jsou prasklé a je třeba je vyměnit. Tato oprava je nejschůdnější, protože se nemusí uzavřít celá kotelna a není třeba odstavit teplou užitkovou vodu (v bazénu a ve školní jídelně). Oprava kotle je nutná, protože v provozu je momentálně pouze jeden, který byl opravován v lednu. Kdyby se pokazil, tekla by pouze studená voda,“ vysvětlil smysl oprav náměstek Krchňavý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…