Prostějov: Spínací plány světelného signalizačního zařízení čeká posouzení

02.10.2019 17:58

Spínací programy, které regulují světelné signalizační zařízení, čeká posouzení a případná úprava. Ta by následně měla zajistit větší plynulost dopravy.

Prostějov: Spínací plány světelného signalizačního zařízení čeká posouzení
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Toto posouzení i případnou úpravu spínacích programů doporučuje provést i Komise pro dopravu, která se záležitostí zabývala na svém minulém jednání,“ uvedl problematiku na tiskové konferenci s novináři primátor města Prostějova František Jura.

„Konkrétně se bude jednat o křižovatku ulic Olomoucká - E. Valenty a V. Outraty, křižovatku ulic Olomoucká - Barákova - Sladkovského a křižovatku ulic Olomoucká - Vápenice - Svatoplukova - Újezd. Zde všude se tvoří dlouhé kolony vozidel a úprava spínacích programů by mohla pomoci křižovatky uvolnit,“ doplnila náměstkyně Alena Rašková s tím, že dodavatelem zakázky by byla společnost Swarco Traffic s.r.o, která je dodavatelem řadičů a software světelného signalizačního zařízení v Prostějově.

„Akce by proběhla po ukončení uzavírek ulic Plumlovská a Blahoslavova, které ovlivňují toky vozidel v celém Prostějově,“ uzavřela Rašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…