Publikace Pomníky, památníky a pamětní desky města Kolína k zakoupení

14.01.2015 14:27 | Zprávy

Na sklonku loňského roku vydalo město Kolín průvodce, nazvaného Pomníky, památníky a pamětní desky města Kolína. Jeho autorem je archivář Jaroslav Pejša.

Publikace Pomníky, památníky a pamětní desky města Kolína k zakoupení
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Na bezmála osmdesáti stranách je představeno více než padesát těchto zpravidla drobných, ovšem v řadě případů umělecky zajímavých objektů, připomínajících významné události, osobnosti ale i řadové občany, jejichž osud se, povětšinou tragicky, protnul s „velkými“ dějinami. Průvodce je v několika kapitolkách představuje nejen jako umělecká díla, ale také jako symboly, odrážející mnohdy pohnuté novodobé dějiny. Nejedná se o vyčerpávající soupis, ale o představení nejzajímavějších, a pokud možno i běžně přístupných památníků a pamětních desek, které často míjíme, aniž bychom si uvědomili jejich poslání.

Průvodce je prvním svazkem zamýšlené řady, mapující méně známé pamětihodnosti a zajímavosti města. V letošním roce by měl spatřit světlo světa druhý díl, přibližující technické památky Kolína.

Průvodce je k zakoupení v Městském informačním centru, Na hradbách 157, Kolín I, cena 50 korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mukolin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…