Redaktor německého Baedekeru navštívil Pardubice

22.04.2018 13:49

Legendární řada německých cestovních průvodců Baedeker připravuje další kousek do své sbírky poutavých publikací. Jeho cílem bude přiblížit krásy České republiky co nejširšímu okruhu cestovatelů.

Redaktor německého Baedekeru navštívil Pardubice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Během své více než čtrnáctidenní cestě po různých českých regionech tak pan Jochen Müssig, jeden z autorů tohoto uznávaného knižního průvodce, zamířil i do Pardubic. Během odpolední prohlídky si prošel historické centrum, pořídil unikátní fotografické záběry města a okolí z vyhlídky na Zelené bráně a zavítal také na pardubický zámek. Příjemný zážitek z prohlídky umocnilo i nádherné slunné počasí dodávající pardubickým památkám ještě více lesku.

Jak je patrné i ze slov pana Müssiga, současným trendem při tvorbě různých cestovatelských příruček, řadu Baedeker nevyjímaje, je kromě samotných faktů a čísel také představení měst a památek formou příběhu. Proto byly v souvislosti s Pardubicemi zmíněny třeba i erbovní pověsti pánů z Pardubic a pánů z Pernštejna.

Z krajské metropole zamířil pan Müssig do Litomyšle, kde si prohlédl zámek zapsaný na seznam UNESCO a celé zámecké návrší. Radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch René Živný k návštěvě redaktora z Baedekeru připravené Destinační společností Východní Čechy ve spolupráci s agenturou CzechTourism podotkl: „Je skvělé, takto prestižní průvodce si vybral i místa v Pardubickém kraji, může nám to sem přivést další návštěvníky, kteří tu určitě mají co objevovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…