SP ČR: Projekt Udržitelnosti sociálního dialogu končí a začíná další

20.05.2013 15:52

Svaz průmyslu a dopravy ČR v uplynulých třech letech zpracoval 30 analýz k problematice podnikatelského prostředí, zorganizoval 360 seminářů a 90 debat.

SP ČR: Projekt Udržitelnosti sociálního dialogu končí a začíná další
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

 

Po třech letech se koncem května završuje projekt „Udržitelnost sociálního dialogu – rozvoj kvality služeb zástupců zaměstnavatelů“, na kterém se podílel Svaz průmyslu a dopravy ČR. V jeho rámci bylo zpracováno 30 analýz zkoumající problémy podnikatelské sféry, zorganizováno více jak 360 seminářů a 90 diskusních setkání. Připraveny byly e-learningové kurzy a odborné publikace a provozován byl webový portál www.socialnidialog.cz. Právě na tomto webu jsou umístěny veškeré analýzy. 
 
Díky projektu se podařilo vybudovat regionální zastoupení Svazu a navázat vztahy mezi podniky a sociálními partnery v krajích.
 
Závěry projektu byly prezentovány a diskutovány na konferenci pod názvem „Co všechno pro vás děláme? aneb Své zájmy dokážeme lépe hájit společně“, která se uskutečnila 16. května v Nové budově Národního muzea v Praze. Zúčastnilo se jí sedm desítek zástupců firem a dalších hostů. 
 
Analýzy Administrativní zátěž podniků a Možnosti změn právní úpravy agenturního zaměstnávání v ČR představila ředitelka Sekce zaměstnavatelské SP ČR Jitka Hejduková, její zástupce Miloš Rathouský se ve svém vystoupení zabýval středním odborným vzděláváním ve vazbě na trh práce.
 
Na konferenci vystoupili kromě zástupců SP ČR také externí odborníci. Patřila mezi ně autorka analýzy Flexibilní formy práce ve vybraných zemích EU Jaromíra Kotíková nebo spoluautora Analýzy systémů sociálního dialogu se zaměřením na zaměstnavatelskou sféru Aleš Kroupa. Oba jsou z Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí.
 
Analýzu Ekonomický, sociální a kulturní význam sklářského a bižuterního průmyslu v ČR prezentoval Vlastimil Hotař z Technické univerzity v Liberci.
 
Regionální manažer SP ČR pro Moravskoslezský kraj Petr Holica se ve svém vystoupení zabýval ekonomickým a sociálním významem průmyslu v tomto regionu. „Chceme v kraji nový moderní průmysl. Přivede jej sem ale vzdělaná pracovní síla, výzkumná a vývojová centra a tradiční průmysl – doly, hutě, ocelárny – ve kterém může výzkum nadále aplikovat své vynálezy,“ uvedl.
 
A nechyběl ani pohled zaměstnavatelů – viceprezidenta Asociace dopravních, spedičních a servisních společností Středních Čech Františka Neterdy. „Projekt Udržitelnost sociálního dialogu měl pozitivní dopad na vzdělávání a další rozvoj zaměstnanců,“ zhodnotil František Neterda.
 
Projekt bude však v nové podobě pokračovat i dále. „Od 1. června se Svaz zapojuje do projektu s názvem Regiony v centru dění. Právě tento projekt svými aktivitami dále navazuje na Udržitelnost sociálního dialogu,“ uvedl koordinátor projektu Ondřej Gbelec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…