Sokolov: Stavba cyklostezky dočasně omezí provoz na kruhovém objezdu

30.09.2019 17:57

Výstavba nové cyklostezky mezi Dolním Rychnovem a Sokolovem, která začala letos na jaře, značně postoupila a dostala se až do prostoru první okružní křižovatky před Sokolovem ve směru od Dolního Rychnova.

Sokolov: Stavba cyklostezky dočasně omezí provoz na kruhovém objezdu
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

A právě kvůli napojení na pokračování trasy po Sokolově bude kruhový objezd postupně uzavírán. Řidiči musí počítat s dočasnými omezeními provozu a objížďkami, které budou po dobu uzavírek řádně vyznačeny.

V termínu od 30. září do 15. října bude uzavřen jízdní pruh ve směru výjezdu z kruhového objezdu do Dolního Rychnova. Od 16. října do 30. října pak bude uzavřen jízdní pruh v ulici Chebská směr Dolní Rychnov - vjezd na kruhový objezd, a rovněž bude uzavřen výjezd na silnici II/210 ve směru k dálnici D6. Budou stanoveny objízdné trasy, a to přes Ranžír, pro MHD a linky přes Dolní Rychnov.

Společná stezka pro cyklisty a chodce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem povede z části podél frekventované komunikace III/21026 v ulici Chebská a spojuje město Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Stezka začíná v obci Dolní Rychnov v místě, kde se setkává ulice Revoluční a Chebská. Stezka je vedena po pravé straně silnice ve směru jízdy do Sokolova. U kruhové křižovatky přechází stezka přes silnici III/2016 nově vybudovaným sdruženým přejezdem pro cyklisty a přechodem pro chodce. Za kruhovou křižovatkou se stezka napojuje na stávající asfaltovou stezku. Trasa stezky je vedena podél areálu gymnázia, za klášterem a poté bude napojena na stávající Páteřní cyklostezku Ohře. Celkové délka této stezky je 1 188 metrů. S výjimkou určitých úseků bude dva až dva a půl metru široká a poslouží chodcům i cyklistům.  V blízkosti kruhové křižovatky je stezka navržena jako dělená (pás pro chodce o šířce 2,5 m a pás pro cyklisty o šířce 3 až 3,5 m).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…