Šumperk: Město prodalo další část svého majetku v nemocnici

02.10.2021 19:09 | Tisková zpráva

Prodej objektu ředitelství, pavilonu F a budovy někdejší vrátnice v areálu místní nemocnice jejímu soukromému provozovateli schválili na svém červnovém jednání šumperští zastupitelé. Nemocnice Šumperk a.s. za ně městu zaplatí více než osmnáct milionů korun, sloužit budou zdravotnickým účelům.

Šumperk: Město prodalo další část svého majetku v nemocnici
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Nemovitosti, které město v nemocničním areálu vlastnilo a vlastní, jsou zčásti jeho historickým majetkem, zčásti je pak v minulosti získalo převodem od Olomouckého kraje. Některé z „historických“ objektů již prodalo soukromému provozovateli nemocnice. První prodej přitom schválili zastupitelé v roce 2017.

Někdejší chirurgii, ORL a kapli řádu Karla Boromejského, jež byla odsvěcena v padesátých letech, a poté zde vzniklo rentgenové pracoviště, koupil majitel Nemocnice Šumperk a.s., včetně pozemků pod nimi, za cenu dle znaleckého posudku ve výši 7,1 milionu korun. Šlo přitom o budovy, které se řadu let nevyužívaly a postupně chátraly. Objekt bývalé chirurgie nechalo vedení nemocnice kompletně zrekonstruovat a loni zde otevřelo oddělení následné intenzivní ošetřovatelské péče s třiadevadesáti lůžky, v tomto pavilonu P se v současnosti nachází i očkovací centrum.

Loni v červnu dali zastupitelé „zelenou“ prodeji dalších objektů – původní interny v pavilonu E, v němž se nacházejí neurologie a plicní oddělení, někdejší gynekologie v pavilonu F, ve kterém je dnes kožní oddělení, dále budovy garáží s dílnami a stávajícího ředitelství s prosekturou.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

Prodej pavilonu E a garáží s dílnami včetně pozemků pod nimi schválili zastupitelé loni v prosinci, společnost Nemocnice Šumperk za budovy zaplatila devět milionů korun, což byla cena stanovená znaleckým posudkem.

„Původně jsme zamýšleli prodat všechny budovy najednou, avšak z důvodu urychlení prodeje došlo nejdříve k prodeji pavilonu E a garáží s dílnami, včetně pozemků pod nimi, kde nebylo nutné vyhotovení geometrického plánu pro rozdělení pozemků. V případě prodeje budovy ředitelství a pavilonu F včetně pozemků pod nimi a přilehlých pozemků, a dále za účelem zřízení věcného břemene bylo nutné zpracovat geometrický plán na rozdělení pozemků a na vyznačení rozsahu věcného břemene. Prodej byl zveřejněn s tím, že probíhá za obdobných podmínek jako loni,“ vysvětlil vedoucí majetkoprávního odboru šumperské radnice Milan Šubrt a upřesnil, že kupní cena vycházela ze znaleckého posudku a činí 18,284 milionu korun.

Po letošním prodeji tak městu v nemocničním areálu zůstanou chirurgický komplex s operačními sály, centrálním příjmem, ambulancemi a rehabilitací, lůžkový pavilon B, trafostanice, objekt bývalé lékárny a budova transfuzní stanice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…