Svitavy: Obnova dřevěných soch na Svitavském stadionu

08.07.2018 18:01

Když se v roce 2009 začalo připravovat kácení stromů na stadionu, objevila se možnost jejich použití pro zkrášlení tohoto prostoru prostřednictvím soch, které z kmenů pokácených topolů vzniknou.

Svitavy: Obnova dřevěných soch na Svitavském stadionu
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

A tak se v roce 2010 konal první řezbářský memoriál, pojmenovaný po známém svitavském řezbáři 20. století - Aloisi Petrusovi. Tato akce si našla své stálé místo v kulturním programu města, sportovní areál díky těmto sochám získal na kráse a výtvory řezbářů z Čech, Slovenska i Polska můžete dnes nalézt i v jiných částech města.

Již při začátcích nás řezbáři upozorňovali, že dřevo je živý materiál, který stárne a nevydrží na věčné časy. Osm až deset let, říkali… A je to tady. Sochy z prvního memoriálu postupně odcházejí, zub času se ozývá. Ale nevěšte hlavy. V srpnu se koná již devátý ročník a tak se můžete těšit na nové, neokoukané výtvory řezbářů. Řezbářský memoriál Aloise Petruse se bude letos konat ve dnech 27. srpna až 1. září. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…