Tanvald: O revitalizaci parku Šumburk

10.10.2016 16:04

Město Tanvald pokračuje ve své snaze o zvelebování veřejného prostoru a podpory setkávání a života ve městě. Dalším z projektů, který město realizuje je Revitalizace parku pod kostelem Tanvald – Šumburk nad Desnou.

Tanvald: O revitalizaci parku Šumburk
Foto: Tanvald.cz
Popisek: Tanvald

Již v loňském roce město tento projekt zahájilo, kdy byly z bezpečnostních důvodů provedeny některé velmi akutní zásahy, spočívající v pokácení 2 ks stromů a ošetření stromů, které bezprostředně ohrožovaly své okolí a hrozilo ublížení na zdraví. V letošním roce v jarních měsících byly pokáceny další stromy, jejichž ponechání na stanovišti by bylo velmi rizikové. Celkem tyto práce přišly město na 44.735,- Kč. Dále byl park v letošním roce i osvětlen, byla provedena instalace esteticky vhodného veřejného osvětlení. Celkové náklady na osvětlení byly ve výši 133.100,- Kč.

Na revitalizaci parku pod kostelem Tanvald – Šumburk nad Desnou byl vypracován projekt, který byl podkladem pro podání žádosti o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje. Město Tanvald se žádostí uspělo a byla na tento projekt přiznána účelová dotace  z Dotačního fondu Libereckého kraje, oblast podpory 8. Životní prostředí a zemědělství, program 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny, ve výši 50 % z celkových uznatelných nákladů,  což představuje  částku 67.500,- Kč. V průběhu měsíce října a listopadu budou práce na projektu pokračovat. Bude provedeno ošetření 18 ks stromů zdravotními a bezpečnostními řezy a dosadba 8 ks nových stromů. Veškeré ošetření stromů se provádí stromolezeckou technikou, která je pro stromy nejšetrnější. V tomto projektu byla zohledněna i biodiverzita, kdy ve smysluplných případech budou ponechány stabilní a estetické pahýly na podporu osídlení jinými organismy (hnízdní dutiny, brouci).

Park vytváří příjemné odpočinkové prostředí pro obyvatele a návštěvníky Tanvaldu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…