Třebíč: Sportovní areál v Borovině soutěží o Stavbu Vysočiny

02.08.2021 13:29

Třebíčský polyfunkční sportovní areál v Okružní ulici je zařazen do soutěže STAVBA ROKU KRAJE VYSOČINA 2020. Kromě víceúčelového hřiště zde veřejnosti od loňského roku slouží také dětské hřiště, inline okruh, workoutové hřiště, fitness hřiště a skatepark.

Třebíč: Sportovní areál v Borovině soutěží o Stavbu Vysočiny
Foto: rep
Popisek: Třebíč

PRO SPORTOVNÍ AREÁL V OKRUŽNÍ ULICI MOHOU LIDÉ HLASOVAT DO 8. SRPNA, ZDE.
(hlasuje se formou SMS na číslo 736 301 599 ve tvaru: STAVBA 7. Z jednoho čísla lze hlasovat pouze jednou, cena SMS je dle tarifu operátora).

URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ
Nově vybudovaný sportovní areál v ul. Okružní bezprostředně navazuje na zastavěnou část sídliště s panelovými domy a občanskou vybaveností v Třebíči – Borovině, Za Rybníkem.

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ
Stavební úpravy sportovního areálu v ul. Okružní byly samostatnou časově a prostorově oddělenou etapou v rámci širší architektonické koncepce města Třebíče, která řešila postupnou revitalizaci veřejných prostranství v panelovém sídlišti v Třebíči – Borovině, Za Rybníkem. Nově lokalitu vhodně doplnil veřejný prostor pro oddych a sportovní vyžití, který podporuje zlepšení pohody bydlení. Vzniklo tak další místo pro budování stávajících i nových sociálních vazeb.

DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ
Na veřejná prostranství v panelovém sídlišti Za Rybníkem s plochami pro bydlení a s občanskou vybaveností prostorově navazuje polyfunkční sportovní areál v ul. Okružní s víceúčelovým hřištěm, sportovištěm s umělým povrchem, zpevněnou plochou, cvičnou tenisovou stěnou, workoutovým hřištěm, skateparkem, in-line dráhou, fitness parkem, dětskými hřišti, vybavením herními prvky, se schodištěm u skluzavky, amfiteátrem a mobiliářem. Součástí řešení bylo navazující parkoviště, chodníky, veřejné osvětlení, vegetační úpravy, terénní modelace, dešťová kanalizace, drenážní potrubí, retenční nádrž, vsakovací zařízení a vsakovací průleh (rýha).

KONSTRUKČNÍ A MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ
Konstrukční a materiálové řešení jednotlivých sportovišť je provedeno s ohledem na jejich funkční využití. Většina povrchů sportovišť je realizována z umělých povrchů splňujících současné požadavky na jejich fyzikální vlastnosti. In-line dráha je provedena z asfaltového betonu. Povrch skateparku je betonový. Environmentálním přínosem stavby je nově vybudovaný drenážní a vsakovací systém dešťových vod, který zajišťuje jejich vsakování do podloží. Pouze v případě přívalových dešťů jsou dešťové vody svedeny přes retenční nádrž do městské kanalizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…