Třebíč podporuje podnikatele v cestovním ruchu

10.07.2021 17:02

Při kulatém stolu s podnikateli v cestovním ruchu starosta Třebíče Pavel Pacal představil majitelům a zástupcům ubytovacích služeb ve městě program, který pro ně město připravilo. Diskutovali také o dopravní situaci v Třebíči, revitalizaci Karlova náměstí a dalších oblastech, které podnikatele zajímaly.

Třebíč podporuje podnikatele v cestovním ruchu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Máme společný záměr, a to je rozvoj cestovního ruchu a podpora dobrého jména Třebíče. Město nemůže ovlivnit kvalitu služeb přímo, ale může nastavit podmínky a motivovat podnikatele ke zkvalitňování služeb a ke vzájemné spolupráci,“ uvedl při setkání starosta Pavel Pacal a představil podnikatelům letošní marketingovou kampaň, která má za cíl pozvat turisty do Třebíče a zároveň jim prozradil plány na další rok a přizval je k zapojení. V další části představil manažer destinační kanceláře Třebíčsko-moravská Vysočina Václav Prchal turistický produkt 12 pokladů Třebíčska a také další aktivity, které vyvíjejí na podporu cestovního ruchu. I podle něj se vítá zapojení podnikatelů.

Marketingová kampaň Poznejte Třebíč!

Od 1. června lákají na nejfrekventovanějších místech v okolí Prahy reklamní megaboardy k návštěvě Třebíče. Na vjezdech do města jsou nové vítací cedule. Dalším nástrojem je inzerce v offline a online prostoru. Vstupní branou pro turisty je web visittrebic.eu, který je aktualizován, jsou zde připraveny tipy na výlety a také právě sem směřují veškeré propagační kampaně. Pracovníci Turistických a informačních center v Třebíči se také velmi aktivně věnují komunikaci na sociálních sítích. „Důvod navštívit Třebíč jsme podpořili otevřením zrekonstruovaného větrného mlýna a prázdninovými kostýmovanými prohlídkami památek UNESCO. A už nyní plánujeme další kampaň na rok 2022 s názvem Ochutnejte Třebíč!, ke které bychom vás rádi aktivně přizvali,“ informoval starosta.

Vstupenky zdarma pro ubytované hosty

Pro přímou podporu ubytovatelů stejně jako v loňském roce připravilo město vstupenky zdarma do třebíčských památek UNESCO (bazilika sv. Prokopa, Zadní synagoga a Dům Seligmanna Bauera). Ty získávají majitelé hotelů a penzionů v hodnotě odvedené na ubytovacím poplatku v roce 2019 a 2020. Vstupenky v hodnotě 100 Kč/kus bude moci každý ubytovatel využít podle svého uvážení, zejména jako pozornost pro svoje klienty. Na kulatém stole tento nápad a podporu ze strany města podnikatelé ocenili a poděkovali.

Kurzy angličtiny pro zaměstnance, mapy a brožury o městě pro hosty

Další nabídkou podpory pro rozvoj v cestovním ruchu jsou vzdělávací kurzy pro zaměstnance podnikatelů. V případě zájmu, který už na kulatém stole projevili, zajistí město lektora angličtiny a výuku. Zástupci penzionů a hotelů si odnesli z kulatého stolu propagační materiály, jako jsou mapy města a průvodci po památkách v češtině i v jiných jazycích. „Nabízíme je našim hostům, aby se mohli podívat, co vše Třebíč nabízí a vyrazit za památkami s mapou přímo z ubytování. Tyto materiály, které jsou pro ubytovatele od města zdarma, jsou příjemnou formou spolupráce,“ ohodnotil Josef Pošvař, manažer hotelu Joseph 1699.

Cestovní ruch v Třebíči v době pocovidové

Podpora cestovního ruchu ze strany města však tímto nekončí. Už nyní se připravuje podzimní kulatý stůl, který bude rozšířený a bude se věnovat zhodnocení letošní turistické sezóny a hlavně přípravám na další rok. Podle starosty Pavla Pacala a také incomingového týmu, který na městě řeší a připravuje plány rozvoje v této oblasti je důležité nacházet a podporovat synergii. Jedině tak, když budeme táhnout za jeden provaz, můžeme dosáhnout společného výsledku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…