Třeboň: Plynová kotelna se opraví levněji

30.09.2019 15:03

Rozhodnutím Rady města Třeboně se uzavře dodatek ke smlouvě o dílo na zakázku, která obsahuje stavební úpravy plynové kotelny SOŠ a SOU Třeboň.

Třeboň: Plynová kotelna se opraví levněji
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Tento dodatek řeší snížení smluvní ceny o 68 tis. Kč. Levnější cena je díky odpočtu nákladů za neprovedené práce a dodávky. Jmenovitě se jedná o tři rezervní oběhová čerpadla, která nebudou využita a pokud nastane potřeba, budou vyměněna jednotlivě. Zároveň bylo rozhodnuto, že se nepořídí ruční hasicí přístroj, jelikož ten stávající je vyhovující. Stejně tak se odstoupilo od provedení měření účinnosti spalování, protože bude provedeno dle zákona až po dvouletém provozu.

„Po dlouhé době jsem se setkal s pojmem méněpráce a díky němu bylo možné snížit smluvní cenu této zakázky. Na začarovaný pojem vícepráce obzvlášť ve stavebnictví jsme si zvykli. Optimalizace výdajů je vždy vítaná, takže jsem rád, že díky střízlivému posouzení se ukázalo, že není akutní realizovat při opravě kotelny vše původně plánované,“ doplnil vyjádření starosta města Jan Váňa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…