Trutnov: Město začíná s realizací dopravních úprav na České čtvrti

09.07.2019 11:45

V rámci zvýšení kvality a bezpečnosti dopravy na České čtvrti zahájilo město potřebné stavební úpravy. Vychází z dopravní studie, která vznikla před dvěma lety na akademické půdě. Náklady činí necelých 15 milionů korun.

Trutnov: Město začíná s realizací dopravních úprav na České čtvrti
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

V roce 2017 představilo vedení Trutnova veřejnosti dopravní studii, kterou ve spolupráci s městem vytvořila Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice pro zlepšení dopravní situace na České čtvrti. Letos dochází k realizaci 4 změn, které dokument navrhl. Prvním projektem je úprava parkovací plochy Na Nivách, která bude sloužit jak klientům Střediska volného času Trutnov, tak Centra duševního zdraví a tamním obyvatelům. „Parkoviště by mělo být hotové do konce letních prázdnin. Jeho vybudování město vyjde na 10,6 milionů korun,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Dalším krokem ke zkvalitnění dopravní situace na České čtvrti bude stavební úprava a vybudování dočasné okružní křižovatky u zdravotní školy. „Věřím, že si řidiči na kruhový objezd rychle zvyknou a průjezd křižovatkou tak bude bezpečnější než nyní,“ dodává starosta města. Třetím projektem je rozšíření a úprava vjezdu do ulice Pragovka, tak aby nákladní doprava nejezdila ulicí Libušinka. Poslední úpravu bude úprava okružní křižovatky u kina v takovém rozsahu, aby byl umožněn obousměrný vjezd do ulice Česká.  Kompletně všechny tyto úpravy, jejichž celkové náklady činí 15 milionů korun, by měly být hotové do konce listopadu.

Kruhový objezd

Obousměrný vjezd do České ul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…