Turnov: Alzheimer centrum roste, každým dnem přibývají obvodové zdi a příčky

28.09.2019 16:58

Výstavba Domova se zvláštním režimem v ulici 5. května v Tunově začala 21. května 2019.

Turnov: Alzheimer centrum roste, každým dnem přibývají obvodové zdi a příčky
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Výstavba Domova se zvláštním režimem, autor: Z. ŠtrauchováZa několik měsíců stavba pokročila, od vyvrtání a betonáže pilotů a  základových pasů po zdění obvodových zdí a příček. V těchto dnech probíhají přípravy na zastropení objektu.

„Od 11. října se budou na stavbu navážet stropní panely, a tak se bude v ulici 5. května opět pohybovat těžká technika. Na zimní období firma počítá s uzavřením objektu montáží oken a dveří a s realizací střešního pláště,“ nastínil  Miloslav Chrumko ze správy majetku turnovské radnice.

Budova Alzheimer centra se bude skládat ze dvou lůžkových bloků po pěti a sedmi dvoulůžkových pokojích, mezi nimiž bude umístěn blok se zázemím a společenské prostory. Jádro střední hmoty objektu budou tvořit funkční místnosti a zázemí budovy – například sesterna, koupelna, dílna, kanceláře, sklady a toalety. Součástí bude i technická místnost, která bude sloužit i pro případnou nástavbu.

Částka na realizaci stavby Domova se zvláštním režimem je 39,7 milionu korun. „Stavba musí být zkolaudována do 31. července 2020,“ upozornila Marcela Pilská z odboru správy majetku. Na stavbu využije město Turnov dotaci z programu Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 31 milionů korun.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …