Turnov: Poslední etapy úprav parku u letního kina

14.12.2023 13:33 | Ze sítí

Městský park u letního kina doznal mnoha změn. Nové cesty, hřiště pro malé i velké děti, potůček či průtoková jezírka, vylepšení by se brzy mohly dočkat také vstupy do parku.

Turnov: Poslední etapy úprav parku u letního kina
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Veřejné představení nových etap přestavby parku u letního kina proběhlo na sklonku listopadu. Projekt úpravy vstupů do městského parku ze Skálovy ulice a z ulice Husova představili jeho autoři z architektonického ateliéru AND Jaromír Kosnar a Ondřej Smolík. Shrnuli dosavadní řešení parku v etapách, které už proběhly, ať už se jedná o přestavbu velkého hřiště, nový mobiliář nebo realizaci tůněk. Přehled jednotlivých etap úprav městského parku najdete zde.

Dále hovořili o plánovaných etapách, etapa 3 by měla zlepšit vstup do parku ze Skálovy a Husovy ulice. Očekávají se úpravy chodníků, nová zídka i bezbariérová rampa budou instalovány ze strany od Skálovy ulice. Novou podobu bude mít zpevněný prostor před vstupem do kina a přibude i moderní posezení. V plánu je prostor pro venkovní galerii. Od Husovy ulice bude zkultivován vstup do parku do dlážděné plochy s osazením nových stromů.

Etapa 2b přinese úpravu prostoru hřiště pro nejmenší, který se díky novostavbě knihovny stane novým propojením s ulicí Skálova. Bude vybudován nový chodník, hřiště získá inovovanou podobu. Plánované úpravy navíc budou reflektovat stezky napříč parkem, které zatím fungují jako zkratky trávníkem. Podrobněji můžete projít v prezentaci ze setkání, která je ke stažení ikona souboruzde. Zhlédnout můžete také krátký videozáznam prezentace níže.

Přes malou účast veřejnosti na setkání padly některé podněty pro další rozvoj parku. Týkaly se přístupu do parku od Husovy ulice s ohledem na jednotky IZS, údržbu jezírek nebo možnou podobu hřiště pro nejmenší. Starosta Tomáš Hocke vyzval veřejnost, aby neváhala další podněty třeba právě k podobě nového hřiště u budoucí novostavby městské knihovny sdílet s radnicí.

Poslední etapy úprav parku by měly dotvořit veřejný prostor, který je příjemným a bezpečným zázemím pro trávení volného času, vycházky mateřských škol nebo venkovní výuku. Je to zelené srdce města, kde se můžete jen na chvíli posadit nebo tady strávíte celé odpoledne s dětmi nebo na některé z akcí, které se tu mohou konat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…