Turnov: Stojí, nejezdí a hyzdí naše město

01.10.2019 7:34

Na doporučení Komise dopravní se radnice rozhodla, že se zaměří na boj s odstavenými vraky, které nedělají pěkné kouty v našem městě. Pokud o nějakém víte, dejte nám vědět!

Turnov: Stojí, nejezdí a hyzdí naše město
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Často se lidé podivují, proč stojí rok odstavené nepojízdné vozidlo, o které není zájem nebo často znemožňuje údržbu komunikace či chodníku a hyzdí venkovní prostředí.

„Vozidla, která jsou nepojízdná, nebo jim chybí například některé díly či SPZ mohou občané nahlásit strážníkům Městské policie, aby vozidlo zadokumentovali a věc předali k řešení na příslušné odbory radnice,“ popsal situaci vedoucí odboru dopravy Pavel Vaňátko.

Také doplnil, že se každé takové vozidlo musí posuzovat individuálně. Například o zjevnou technickou nezpůsobilost se bude jednat v případě, že automobil nemá kolo, nárazník, chybí mu sklo apod.

„V ostatních případech, kdy zde vozidlo někde dlouhodobě stojí, je třeba prověřit platnost technické prohlídky. To je zřejmé z označení data na červené známce, která je umístěna na každé zadní registrační značce vozidla. Takové vozidlo nelze odstranit, nicméně se provozovatel vozidla dopouští přestupku,“ shrnul Vaňátko.

Pokud víte o takových vozidlech, neváhejte jejich lokalitu případně fotografii s popisem zaslat na mu@turnov.cz nebo můžete využít odkaz „hlášení závad“ na webových stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…