Uherské Hradiště: Míkovičtí hasiči budou mít zbrojnici jako novou, dočkají se i zasedačky

24.04.2018 8:35

Na začátku května začne uherskohradišťská radnice opravovat zbrojnici dobrovolných hasičů v městské části Míkovice. Kromě výměny střechy před 14 lety a přístavby sociálních zařízení a otevřené garáže v roce 2002 je budova zbrojnice v Míkovicích v původním stavu z poloviny minulého století.

Uherské Hradiště: Míkovičtí hasiči budou mít zbrojnici jako novou, dočkají se i zasedačky
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Okna a dveře dožívají, stěny jsou napadeny vzlínající vlhkostí, stávající vytápění je tvořeno samostatnými plynovými přímotopy, dnes již často poruchovými. Vzhledem k současným aktivitám dobrovolných hasičů v Míkovicích, včetně zvyšujícího počtu členů, zejména mládeže, vznikl požadavek na změny vnitřní dispozice v budově zbrojnice.

Kromě jiného se jedná o vytvoření odpovídajícího zázemí pro shromáždění minimálně 20 osob. Proto ve zbrojnici budou provedeny stavební úpravy stávající dispozice vč. vytvoření zasedací místnosti v druhém patře. Vznikne nové vstupní zádveří s točitým ocelovým schodištěm vedoucím do nově vytvořené klubovny ve druhém nadzemním podlaží. Ze zádveří bude vstup do šatny hasičského sboru, na šatnu bude navazovat stávající hygienické a sociální zařízení. Ze šatny povede vstup do skladu, který bude propojený se stávající garáží pro požární vozidlo. Do skladu vedou z uliční části dvoukřídlá vrata. Za skladem je přístup do další skladovací místnosti, z ní bude dveřmi přístup do dvorní části u hřiště a k nově budovanému sušáku hadic.

„Míkovičtí hasiči jsou poslední z našich pěti zřizovaných jednotek, kteří svou činnost provozují v ne úplně ideálních podmínkách. Místní zbrojnice byla postavena v roce 1941 a nutno říct, že stávající dispozice budovy není pro aktuální potřeby ideální. Kromě Jednotky dobrovolných hasičů v Míkovicích velmi dobře funguje také spolek Sbor dobrovolných hasičů a mimořádně silná je členská základna v družstvech mladších a starších žáků a dorostu. Velmi si cením, že v Míkovicích vedou děti k požárnímu sportu a dokonce v soutěžích každoročně obsazují přední příčky. Proto považuji za nutné poskytnout jim k této činnosti také vyhovující podmínky. Součástí rekonstrukce tak bude i vybudování klubovny v podkroví zbrojnice, které doposud nebylo využíváno," uvedl starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. Zbrojnici opraví firma ZEVOS a.s., Uherské Hradiště za celkovou cenu 3,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…