Uherské Hradiště: Za obnovený Sportovní areál Mojmír získalo město čestné uznání

01.10.2021 8:35 | Tisková zpráva

Už více než rok mohou obyvatelé Uherského Hradiště využívat Sportovní areál Mojmír, multifunkční sportoviště pro širokou veřejnost, které vzniklo komplexní přestavbou starých, již nevyhovujících sportovních ploch. Za rekonstrukci sportovního areálu, která stála 36 milionů korun, dostalo město Uherské Hradiště čestné uznání v soutěži Stavba roku Zlínského kraje 2020.

Uherské Hradiště: Za obnovený Sportovní areál Mojmír získalo město čestné uznání
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Uherské Hradiště v soutěži Stavba roku Zlínského kraje uspělo v kategorii Stavby občanské vybavenosti.  Výsledky soutěže byly slavnostně vyhlášeny 21. září 2021 v Otrokovicích.

„Komplexní nabídka sportovišť je naší chloubou. Když do ní v loňském roce přibyl znovuobnovený Sportovní areál Mojmír s pestrou paletou sportovišť a velkou nabídkou možností v různých druzích sportu, rozšířily se tím možnosti sportování veřejnosti části města, kde kvalitní podmínky pro sport dlouhodobě chyběly. Z ocenění mám radost, ale ještě větší uspokojení cítím, když jdu kolem sportoviště a vidím, že se to tam hemží sportujícími lidmi, to je největší odměna,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.

V září 2020 zde vyběhli poprvé fotbalisté na fotbalové hřiště s umělým trávníkem, dalším sportovcům začal sloužit atletický ovál se sektory skoku dalekého a vrhu koulí a dvě víceúčelová tartanová hřiště, na kterých lze provozovat street basketbal, malou kopanou, tenis, florbal nebo volejbal. V areálu je rovněž nainstalováno sedm posilovacích strojů a každé stanoviště je možno využít pro posílení různých svalových partií. Sportoviště je vybaveno i potřebným zázemím s místností pro správce, sociálním zařízením nebo přístřeškem pro kola.           

Sportovní areál Mojmír je součástí areálu Základní školy Za Alejí. Ta jej využívá pro výuku tělesné výchovy společně se Střední odbornou školou a Gymnáziem Staré Město. V odpoledních hodinách je areál přístupný široké veřejnosti.

Obnova sportovního areálu stála 36 milionů korun s využitím dotace z MŠMT ve výši 15,9 milionu. Rekonstrukce sportoviště začala na podzim 2019 a trvala tři čtvrtě roku.

Čestné uznání v soutěži Stavba roku Zlínského kraje Získalo město Uherské Hradiště také o rok dříve za regeneraci sídliště 28. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …