V Praze 8 vznikne DIGI PORADNA

20.04.2018 12:16

MČ Praha 8 a její příspěvková organizace Osmička pro rodinu společně jako první reagují na rizika digitálního světa projektem DIGITÁLNÍ SVĚT, MY VY A NAŠE DĚTI. První akce v rámci projektu proběhne 15. května 2018.

V Praze 8 vznikne DIGI PORADNA
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Počítačové hry, sociální sítě, fake news, závislosti, negativní vlivy digitálních médií apod. To jsou rizika dnešního digitálního světa, která se dostávají do popředí zájmů rodičů i odborníků „Naše organizace Osmička pro rodinu ve spolupráci s městskou částí Praha 8 již dlouhodobě podporuje programy na posilování digitální gramotnosti u dětí, mládeže, dospělých i seniorů, “ říká Kateřina Halfarová, ředitelka Osmičky pro rodinu. „Stále častěji jsme se však setkávali s dotazy rodičů a prarodičů, ale i samotných dětí, co dělat, když jejich dítka tráví veškerý svůj volný čas u počítače, jak zjistit, co na něm dělají, jaké stránky navštěvují a co o sobě sdílejí,“ dodává ředitelka Halfarová.

Osmička pro rodinu tedy na květen a červen naplánovala několik akcí v rámci projektu DIGITÁLNÍ SVĚT, MY VY A NAŠE DĚTI. Projekt je určen všem cílovým skupinám, tedy i dětem. „Velice pozitivně vnímám fakt, že se o bezpečí v kyberprostoru zajímají rodiče i samotné děti. Je to důkaz toho, že o rizicích přemýšlejí. Proto podporujeme akce cílené na rozlišné skupiny tak, aby osvěta i diskuze byly co nejpřínosnější,“ popisuje místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil bez jehož podpory by projekt nevznikl.

„Žáci a studenti, kteří cítí potíže, nebo si s něčím neví rady, mají možnost se poradit ve škole, u metodiků prevence, do jejichž agendy spadá také kyberšikana. Rodiče ale často o těchto problémech neví, případně nemají tušení, na koho by se měli obrátit. Proto jsme se rozhodli zřídit poradnu, která se rizikům v digitální světě přímo věnuje. DIGI PORADNU, která bude mít působnost pro celou Prahu 8, oceňují i samotné školy,“ dodává radní Anna Kroutil.

DIGI PORADNA bude fungovat od 15. 5. 2018 v Komunitním rodinném centru Osmička, U Pazderek 265/22, Praha 8.

Na květen a červen jsou v rámci projektu DIGITÁLNÍ SVĚT, MY VY A NAŠE DĚTI plánovány tyto akce:
KYBERPSYCHOLOGIE A FAKE NEWS
POČÍTAČOVÉ HRY – BUDOU Z NAŠICH DĚTÍ ZÁVISLÁCI?
SOCIÁLNÍ SÍTĚ… JSOU OPRAVDU TAK SOCIÁLNÍ?

Více informací naleznete na webu a Facebooku MČ Praha 8, nebo Osmičky pro rodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…