Velvyslankyně Srbské republiky navštíví Vsetín

20.04.2018 13:02

V odpoledních hodinách poctí město Vsetín svojí návštěvou srbská velvyslankyně J.E. Vera Mavrić. V rámci své návštěvy zavítá také na Vsetínský filmový maraton 2018, který je největší přehlídkou balkánského filmu v České republice. Festival otevře v 17 hodin film „Kde je Naďa?“.

Velvyslankyně Srbské republiky navštíví Vsetín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Letošní filmový maraton se na Vsetíně koná již po dvacáté a konat se bude od pátku 20. do neděle 22. dubna v kině Vatra.

"Před zahájením festivalu ukážeme velvyslankyni dominantu Vsetína, kterou je vsetínský zámek, ale i další atraktivní místa našeho města. Od 19 hodin pak velvyslankyně zahájí filmový festival, nad kterým převzala patronát," informoval starosta Jiří Růžička.

Vsetínský filmový maraton, který odstartuje v pátek 20. dubna v 17 hodin filmem Kde je Naďa? bude zaměřen zejména na současné srbské filmové umění. Na plátno vsetínského kina Vatra přinese celkem deset filmů z období mezi lety 2012 až 2017.

Diváci budou moci zhlédnout filmy od autorů jako Goran Marković, Srđan Dragojević, Srđa Penezić a další.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…