Vsetín: Město navýšilo finance na opravu Lidového domu

07.07.2018 18:26

O zhruba milion sto tisíc je navýšena částka na opravu Lidového domu. Vybavení divadelního sálu si vyžádá 310 tisíc, na elektroinstalaci, osvětlení, nátěry a malby bude potřeba dalších 833 tisíc korun.

Vsetín: Město navýšilo finance na opravu Lidového domu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Rozpočtové opatření odsouhlasili na svém posledním jednání zastupitelé. „Zvýšení ceny za vybavení sálu, elektroinstalaci, osvětlení a nátěry je kryto finančními prostředky na akce, jejichž realizace se neuskutečnila,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Stavební úpravy Lidového domu zahájili dělníci na podzim uplynulého roku, hotovo má být do konce září. Poté odstartují úpravy okolí, vybudování parkoviště, oplocení a instalace veřejného osvětlení.

Město přijdou probíhající stavební úpravy Lidového domu, které realizuje na základě výsledků veřejné soutěže společnost HB Delta, na 15,6 milionu korun bez DPH. Část prostředků, přibližně tři miliony korun, radnice získala formou dotace od Státního fondu životního prostředí.

Až dělníci Lidový dům opustí, bude objekt komplexně zateplen včetně úprav fasády a římsy na části budovy. Vyměněny jsou veškerá okna a dveře, která jsou z pětadevadesáti procent dřevěná.

Objekt se nachází v ochranném pásmu stavební památky

„V tomto ohledu jsme museli vyjít vstříc památkářům, neboť objekt se nachází v ochranném pásmu stavební památky, funkcionalistické budovy Komerční banky, a my museli dodržet původního vzhled a členění oken. Také proto je fasáda šedá,“ přiblížil stavební technik odboru správy majetku, investic a strategického plánování Vladislav Jurčák.

Rekonstrukce zahrnuje opravu a v některých částech též výměnu krovů ve střešní konstrukci, včetně zateplení a osazení novou střešní krytinou. Zateplení se týká také stropů v nejvyšším patře budovy.

Na výše uvedené stavební úpravy navazuje rekonstrukce jevištní technologie, obnova elektroinstalace a nové vnitřní vybavení včetně sedadel pro diváky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…