Vsetín: Platit poplatky lze řadou způsobů, radnice preferuje bezhotovostní styk

20.04.2023 7:29 | Tisková zpráva

Do splatnosti poplatku za svoz a likvidaci komunálního odpadu a poplatku za psy, který je stanoven na 30. června, ještě zbývá dost času. Pokud však nechcete čekat na složenky, které bude distribuovat městský úřad, můžete zmíněné poplatky uhradit s předstihem, a to převodem z účtu anebo prostřednictvím webové platformy „Portál občana“.

Vsetín: Platit poplatky lze řadou způsobů, radnice preferuje bezhotovostní styk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Přes Portál občana může zaplatit jednoduše každý, kdo má v rámci svého elektronického bankovnictví zřízenu bankovní identitu. „Pozor si však musí dát ti, kteří platí komunální odpad přes společného plátce dohromady na jedné složence. V tomto případě se zobrazí informace k platbě v Portálu občana právě jen uvedenému společnému plátci. Bližší informace k této problematice získáte na webu www.mestovsetin.cz,“ uvedla vedoucí finančního odboru radnice Martina Čermáková. 

Lidé samozřejmě mohou platit poplatky i na pokladně městského úřadu. „ Prosíme ale, aby v co nejvyšší míře využívali bezhotovostní formy úhrady a upřednostnili elektronický či telefonický kontakt s pracovníky oddělení místních poplatků,“ pokračovala Čermáková.

Pro platby převodem mohou ti, kteří tak ještě neučinili, nahlásit správci poplatku svou e-mailovou adresu, na niž v průběhu dubna a května obdrží data potřebná pro úhradu, tedy číslo účtu, variabilní symbol a částku.
Také letos bude finanční odbor městského úřadu rozesílat papírové složenky na úhradu obou zmíněných poplatků. Jejich distribuce bude probíhat stejně jako minulý rok, tedy postupně po menších částech města ve druhé polovině května a v červnu. „Nejpozději občané obdrží složenku 14 dní před splatností poplatku, která je stanovena na 30. června. Sazba za komunální odpad zůstává nezměněna, a to 600 korun na osobu a rok,“ dodala Čermáková.

Při komunikaci s pracovnicemi finančního odboru se obracejte na:

Lucii Čížkovou, tel. č.: 571 491 514, e-mail: lucie.cizkova@mestovsetin.cz (poplatek za komunální odpad, včetně poplatkové povinnosti cizinců),

Marii Krahulíkovou, tel. č. 571 491 418, e-mail: marie.krahulikova@mestovsetin.cz (poplatek za komunální odpad),

Janu Pekařovou, tel. č.: 571 491 533, e-mail: jana.pekarova@mestovsetin.cz (poplatek za komunální odpad u nemovitostí bez trvalého pobytu: chaty, byty, rodinné domy)

Hanu Pfeilerovou, tel. č.: 571 491 301, e-mail: hana.pfeilerova@mestovsetin.cz  (poplatek za psy).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…