Vysoké Mýto: Anketa města k rozšíření městského kamerového dohlížecího systému

13.01.2015 18:08

V zájmu zvýšení bezpečnosti ve Vysokém Mýtě a v souvislosti se záměrem města rozšířit městský kamerový dohlížecí systém se na Vás obracíme se žádostí o vyplnění následující ankety.

Vysoké Mýto: Anketa města k rozšíření městského kamerového dohlížecího systému
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

K rozšíření kamerového dohlížecího systému byla vytipována lokalita u supermarketu TESCO, kde dochází k častému páchání přestupků a mnohdy i trestných činů. Nový kamerový bod je možné pořídit z dotace Ministerstva vnitra ČR. Výsledky ankety budou spolu s návrhem žádosti o dotaci předloženy radě města a samozřejmě zveřejněny na internetových stránkách města a ve Vysokomýtském zpravodaji. 

Městský kamerový dohlížecí systém je ve Vysokém Mýtě v provozu od listopadu 2012 a zahrnuje čtyři kamerové body, monitorovací pracoviště na obvodním oddělení Policie ČR ve Vysokém Mýtě a na městské policii. Během doby, která uplynula od jeho spuštění, posloužily záznamy ve čtyřiadvaceti případech Policii ČR jako stěžejní důkaz při jednání o přestupku, případně trestném činu. V téměř čtyřiceti případech přispěly záznamy městské policii k objasnění přestupků proti veřejnému pořádku, majetku a občanskému soužití. Městský kamerový dohlížecí systém je provozován v souladu se zákonem, záznamy jsou, jak bylo deklarováno při zavádění systému, po čtrnácti dnech mazány. Významnou roli sehrává městský kamerový dohlížecí systém rovněž v oblasti prevence.

František Jiraský, starosta města

Anketu můžete vyplnit ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…