Žáci Prahy 8 mají špičkovou angličtinu díky jazykovému pobytu v Británii

25.04.2018 18:23

Letos se na 14 dní do anglických Hastings a Torbay vypraví 200 studentů MČ Praha 8. Projekt jazykového pobytu ve Spojeném království zahájila městská část loni. Podporuje tak komunikační znalosti dětí v nejdůležitějším jazyku dnešní doby, angličtině.

Žáci Prahy 8 mají špičkovou angličtinu díky jazykovému pobytu v Británii
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Znalost anglického jazyka alespoň na základní komunikační úrovni je dnes chápána jako samozřejmost. Jazyk se přitom dá nejlépe naučit v zemi, kde se užívává jako úřední. Z tohoto důvodu jsme loni podpořili vzdělávání 100 žáků našich základních škol v angliských Hastings a Torbay,“ popisuje radní pro školství Anna Kroutil.

Jazykový pobyt trvá 14 dní a obsahuje 40 lekcí angličtiny, ubytování po 2-4 v hostitelských rodinách, stravování a pochopitelně dopravu. Součástí vzdělávacího pobytu je i bohatý doprovodný program, například výlet do Londýna. Žákům je zajištěno rovněž komplexní pojištění.

„Celý program zajišťuje Student Agency, přičemž pro naše žáky je ze 100 % hrazen radnicí osmé městské části. Podporujeme tak kvalitní vzdělávání nadaných dětí,“ vysvětluje radní Kroutil.

Stáž měla v roce 2017 skvělý ohlas. „Letos jsme zajistili dostatek finančních prostředků, které nám umožní podpořit dvojnásobný počet žáků. Na jazykový pobyt jich vysíláme 200,“ raduje se místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner. První stovka žáků odjíždí Hastings a Torbay 5. května, druhá polovina pak 20. května 2018.

Do projektu se v tomto školním roce zapojilo všech 15 základních škol napříč Prahou 8 - jmenovitě ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí, ZŠ a MŠ Petra Strozziho, ZŠ Palmovka, ZŠ Bohumila Hrabala, ZŠ a MŠ U Školské zahrady, ZŠ a MŠ Na Slovance, ZŠ Burešova, ZŠ Žernosecká, ZŠ Hovorčovická, ZŠ Na Šutce, ZŠ a MŠ Ústavní, ZŠ a MŠ Dolákova, ZŠ Mazurská, ZŠ Glowackého a ZŠ Libčická. Jazykového pobytu v roce 2018 se zúčastní celkem 200 žáků osmých tříd a 16 pedagogů, kteří je budou doprovázet. 

„Jazykovým pobytem však naše snaha připravit děti na budoucí globální pracovní trh nekončí. O loňských letních prázdninách jsme zmodernizovali drtivou většinu odborných učeben, tedy i těch jazykových. Moderní vybavení a skvělé zázemí umožní našim dětem další kvalitní výuku jazyka, samozřejmě nejen angličtiny,“ doplňuje informace místostarosta Fichtner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…