Zástupci Uherského Brodu se zúčastnili mezinárodního setkání v Šamoríně

15.10.2017 21:16

Ve dnech 25. – 26. srpna 2017 byl realizovaný projekt „My všichni" podpořený Evropskou unií v rámci programu Evropa pro občany, aktivity Podpora demokracie a občanská participace, opatření Družební města.

Zástupci Uherského Brodu se zúčastnili mezinárodního setkání v Šamoríně
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Projekt umožnil setkání 231 občanů, z nichž 30 bylo z města Šamorín (Slovensko), 50 z města Gheorgheni (Rumunsko), 25 z města Hainburg (Rakousko), 60 z města Mosonmagyaróvár (Maďarsko), 25 z města Uherský Brod (Česká republika), 8 z Fórum inštitútu pre výskum menšín (Slovensko) a 15 z města Bačka Topola (Srbsko).

Cílem projektu je, vycházeje ze stoleté společné historie v rámci Evropy (1917 – 2017), naformulovat možnosti spolupráce mezi partnery projektu v budoucnu. Pomocí realizace aktivit projektu naplníme následující cíle: zmírnění euroskepticismu, solidarity v době krize, diskuze o problémech důvodů emigrace a budoucnost evropské společnosti.

Partneři realizace projektu: 1. Hlavní partner: město Šamorín Další partnerská města, partnerské organizace: 2. Fórum inštitút pre výskum menšín, Šamorín 3. město Gheorgheni, Rumunsko 4. město Hainburg, Rakousko 5. město Mosonmagyaróvár, Maďarsko 6. město Uherský Brod, Česká republika 7. město Bačka Topola, Srbsko.

Aktivity projektu:

1. Informační stánek EU (realizovaný 25. – 26. srpna 2017) – cílem bylo informovat obyvatele o politikách EU a výměna názorů na toto téma. Stánek byl postaven na v těchto dnech nejfrekventovanějším místě, na Festivalu Pomlé, kde ho navštívilo množství zájemců.

2. Moderovaná diskuze s názvem Vize Evropy, která se uskutečnila 25. srpna 2017 za účasti projektových partnerů.

3. Opatření samospráv na eliminaci krize - mezinárodní konference, realizovaná 25. srpna 2017 v konferenčním sále Fórum inštitútu. Trojjazyčné konference se zúčastnili všichni partneři s přednáškou na dané téma, v průběhu diskuze měli prostor k výměně zkušeností.

4. Minulost, historie a budoucnost regionů (26. srpna 2017) - pro mladší členy delegace byla určena přednáška Edity Bauer, bývalé poslankyně Evropského parlamentu o vzniku Evropského parlamentu, po které následovala interaktivní skupinová práce s tematikou budoucnosti Evropy jako společenství.

Dvoudenní série setkání končila návštěvou kulturních programů Festivalu Pomlé ve dnech 25. – 26. srpna 2017. Díky projektu se festivalu mohli zúčastnit představitelé srbské a maďarské folklórní kultury.

Největším přínosem projektu je, že se prohloubily kontakty a přátelství mezi městy. Díky společně a intenzivně stráveným dvěma dnům byly položeny základy nových projektových nápadů, které, jak doufáme, se v budoucnosti zrealizují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…