Žatec: Město vybralo firmy, které vybudují nové parkoviště a opraví Svatováclavskou ulici

06.04.2020 16:59

Budování 38 nových parkovacích míst v ulici M. M. Černobýla a opravu povrchu komunikace ve Svatováclavské ulici zahájí město Žatec v červnu. V příštích dnech, tedy po uplynutí doby pro podání námitek, podepíše starostka Zdeňka Hamousová smlouvy se zhotoviteli, kteří vzešli z výběrových řízení.

Žatec: Město vybralo firmy, které vybudují nové parkoviště a opraví Svatováclavskou ulici
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Komunikace ve Svatováclavské ulici se bude opravovat zhruba měsíc a půl a město za rekonstrukci zaplatí 4,4 milionu korun bez DPH. Vítězem výběrové řízení se stala firma STRABAG.

„Původní asfaltový kryt komunikace bude odfrézován a nahrazen novým. Součástí oprav je i částečná výměna betonových obrubníků, které byly poškozené nebo opotřebené,“ popsal rozsah prací Marek Pataky z odboru rozvoje města. V průběhu prací je nutné počítat s omezením dopravy.

Vozovku ve Svatováclavské ulici chtělo město opravovat už loni, ale kvůli neposkytnutí dotace z rekonstrukce sešlo. Letos je šance získat dotaci 50 procent uznatelných nákladů z dotace v podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova. Žádost už byla zařazená mezi doporučené akce roku 2020.

Nové parkoviště v ulici M. M. Černobýla začne vznikat rovněž v červnu. Práce za 1,4 milionu Kč provede společnost ERKA Žatec a potrvají zhruba dva a půl měsíce. Poté začne lidem sloužit 38 parkovacích míst, z toho dvě vyhrazená pro potřeby tělesně postižených. „Omezení dopravy zde bude v průběhu stavby minimální, jelikož práce budou probíhat mimo komunikaci,“ dodal Marek Pataky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…