Žirafy se zabydlují v jihlavské zoo

21.05.2013 6:41

Nový africký výběh jihlavské zoo už má své obyvatele.

Žirafy se zabydlují v jihlavské zoo
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

 

Zabydluje se zde trojice žirafích samců. Příjezd žiraf se neobešel bez komplikací, zdrželo se nakládání jednoho ze zvířat v v německém Münsteru, přesun vozu s nejvyššími tvory planety komplikoval i silný vítr a objížďky. V jihlavskou půdu vyrazil jako první odvážnější samec Paul z Německa (žirafa síťovaná), druhý samec Zuberi z belgického Bellevaerde parku (žirafa Rothschildova) otálel a přepravní box opustil až druhý den po příjezdu. Později dorazil z Ostravy třetí nový obyvatel, samec Manu, (rovněž žirafa Rothschildova). Zvířata mají otevřený vstup z objektu do výběhu, který postupně prozkoumávají. 
 
Návštěvníci zoo budou moci žirafy spatřit od 5. června, kdy je naplánováno slavnostní otevření pavilonu.
 
Expozice žiraf je druhou dokončenou stavbou projektu Zoo pěti kontinentů. Svým vzhledem evokuje africkou savanu a u pavilonu vyrostly ochozy s vyhlídkami, takže návštěvníci se budou moci dívat žirafám takřka „z očí do očí“. Uvnitř pavilonu bude kromě ustájení žiraf a kopytníků také několik vnitřních expozic pro malé africké savce. 
 
Stavba byla vyčíslena na necelých 26 miliónů korun (25.653.998,- Kč). Celý projekt Zoo pěti kontinentů bude stát celkem 135 miliónů korun, investorem je statutární město Jihlava, kterému se na projekt podařilo získat více než 94 miliónovou podporu Evropské Unie – ROP NUTS II Jihovýchod. Partnerem žiraf v jihlavské zoo je také společnost Sapeli, která přispěla částkou 1 100 000 korun např. na studii a projekt, a organizovala propagační kampaň s názvem „Žirafy míří do Jihlavy“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…