Zlín: Centru města se uleví. Od 1. října se začne jezdit po nové okružní křižovatce

30.09.2021 12:18 | Tisková zpráva

Stavba nové okružní křižovatky Vodní – Bartošova – Trávník se dostává do fáze, kdy může začít sloužit motoristům. V původně plánovaném termínu od 1. října 2021 automobily ve Zlíně opět projedou Vodní ulicí. V tomto exponovaném prostoru v centru Zlína skončí čtyřměsíční úplná uzavírka. Na svou původní trasu se vrací taktéž autobusová linka MHD č. 38.

Zlín: Centru města se uleví. Od 1. října se začne jezdit po nové okružní křižovatce
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Nová okružní křižovatka, která usnadní automobilistům výjezd na Vodní z vedlejších ulic Bartošova a Trávník, ještě není zcela dokončena a dostává se do předčasného užívání pro silniční provoz. Na průjezd stavbou bude řidiče upozorňovat svislé přechodné dopravní značení. Chodci budou tuto stavbu ještě nějaký čas obcházet jako dosud oklikou přes okraj parku a průchodem pod silničním násypem na západním okraji Vodní ulice. Předpokládá se, že až do konce listopadu bude stavební firma dále pracovat na likvidaci provizorní panelové vozovky, na výstavbě chodníků, terénních úpravách a výsadbě stromů. Termín dokončení celé stavby je stanoven na 30. listopadu 2021.

„Zprovoznění křižovatky Vodní pro silniční provoz považuji za velmi důležité, aby se zlepšila složitá dopravní situace v centru Zlína. Úplná uzavírka Vodní nám dopravu značně komplikovala, bylo to však nezbytné pro realizaci stavby. Doprava v této části města bude nyní určitě plynulejší a okružní křižovatka pro řidiče bezpečnější než dřívější přímé křížení ulic,“ řekl zlínský radní pro dopravu Michal Čížek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …