Zlín: Kancelář místní části, knihovna i klub seniorů jsou po rekonstrukci objektu zpět ve svém sídle

06.10.2021 10:11 | Tisková zpráva

Rekonstrukce objektu Mlýnská č. p. 845, v Malenovicích je u konce. V pondělí 4. října se zrekonstruovaná budova slavnostně otevřela a zpět do svého sídla se tak mohla vrátit kancelář místní části, knihovna i klubu seniorů.

Zlín: Kancelář místní části, knihovna i klub seniorů jsou po rekonstrukci objektu zpět ve svém sídle
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Stav objektu si loni vyžádal jeho celkovou rekonstrukci včetně nového zařízení interiéru. Pro zkvalitnění provozu knihovny byla provedena menší přístavba skladu knih a díky nové rampě má objekt i nezbytný bezbariérový přístup. Hlavním prostorem objektu je nyní víceúčelový sál s kuchyňkou umožňující variabilní uspořádání, který nabídne místo pro setkávání lidí. Potěšilo nás, že stavební firma KKS stihla rekonstrukci dokončit s několikaměsíčním předstihem, takže veřejnost již může využívat poskytované služby v plnohodnotných prostorách,“ uvedl náměstek primátora města Zlína Aleš Dufek.

V rámci rekonstrukce bylo provedeno zateplení obvodového pláště budovy, nová konstrukce střechy, výměna stávajících rozvodů elektroinstalace, ústředního topení, vzduchotechniky, slaboproudu a zdravotechniky včetně výměny zařizovacích předmětů, oprava omítek a výměna podlahové krytiny a obkladů. Kromě nového víceúčelového sálu prostory funkčně rozšiřuje terasa přiléhající k objektu. Sál umožňuje různé možnosti uspořádání dle typu akce, proto bude nabízen k pronajímání pro oslavy a rodinné akce i zájemcům z řad veřejnosti.

Uzavření Obvodní knihovny Malenovice využil Odbor kultury a památkové péče Magistrátu města Zlína k vybavení interiéru novým nábytkem a grafickými prvky.

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí

„Vhodně zvolenou úpravou interiéru a vnitřním vybavením bude prostor využíván i k pořádání kulturních a vzdělávacích akcí, což výrazně posílí komunitní funkci nově otevřeného objektu. Novou dominantou interiéru knihovny je například stupňovitý kus nábytku pro děti a mládež, který umožní odpočinek, pohodu při čtení a pořádání přednášek. Na vybavení interiéru byla z rozpočtu města prostřednictvím Odboru kultury a památkové péče vynaložena částka 831 561 korun,“ sdělil náměstek primátora města Zlína Pavel Stojar.

„Rekonstrukce knihovny v Malenovicích je dobrý příklad spolupráce statutárního města Zlína a Zlínského kraje. Knihovna jako kulturně vzdělávací instituce tvoří významné zázemí pro podporu a rozvoj informační gramotnosti a celoživotního vzdělávání dětí i dospělých všeho věku. Zlínský kraj podpořil záměr nákupem prezentační techniky, na kterou knihovna získala prostředky z programu VISK 3,“ zmínila krajská radní pro oblast kultury a školství Zuzana Fišerová.

Celkové náklady na modernizaci objektu hrazené Odborem realizace investičních akcí Magistrátu města Zlína se vyšplhaly na 12,6 milionů korun.

Autorem architektonického návrhu rekonstrukce a přístavby budovy je architekt Jan Přehnal (JaP architects s.r.o. – Zlín). Interiér knihovny byl navržen designérkou Gabrielou Goldovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…