Zlín: Město poskytuje potravinovou pomoc osamělým rodičům

07.04.2020 13:13

Město Zlín nabízí a poskytuje pomoc rodičům samoživitelům, kteří se kvůli nynějšímu nouzovému stavu dostali do existenčních potíží. Osamělí rodiče nezletilých dětí, kteří po zaplacení nákladů na bydlení nemají dostatek financí na zajištění základních potravin a zároveň nemají možnost finanční pomoci od druhého rodiče či jiných příbuzných, obdrží od města jako pomoc dovážku hotového jídla domů.

Zlín: Město poskytuje potravinovou pomoc osamělým rodičům
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Krizový štáb města průběžně vyhodnocuje jednotlivé potřeby občanů, se kterými se obracejí na město. Pokud je nám doručováno více relevantních žádostí na stejné téma, hledáme jejich systémové řešení. To je i případ této potravinové pomoci rodičů v nouzi,“ vysvětlil primátor Jiří Korec. Pomoc je ve formě dovážky jednoho hotového jídla na osobu v domácnosti. Služba je k dispozici ve všední dny.

Anketa

Obstál prezident Zeman v koronavirové krizi?

87%
13%
hlasovalo: 16663 lidí

Pomoc je nenároková a není určena rodičům samoživitelům s nezletilými dětmi, kteří jsou příjemci dávek hmotné nouze Úřadu práce ČR.V případě potřeby lze kontaktovat Odbor sociálních věcí MMZ na tel.: 778 400 190.

Ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže pomáhá město i osamělým zlínským seniorům v nouzi ve věku nad 70 let. Těm na základě jejich požadavku distribuuje krizový potravinový a hygienický balíček do místa bydliště. Zájemci o potravinový a hygienický balíček mohou kontaktovat Odbor sociálních věcí MMZ v pracovní dny od 8.00 hodin do 16.00 hodin na tel. číslech: 778 400 186, 778 400 187.

Město postupně distribuuje dostupné ochranné pomůcky pracovníkům důležitým pro zajištění chodu města a služeb, jako jsou řidiči MHD, strážníci městské policie, pracovníci sociálních a zdravotních služeb, jednotky dobrovolných hasičů, prodavači a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…