Zlín: Novým primátorem by se měl stát Jiří Korec

25.10.2018 19:08

Novým primátorem Zlína by se měl stát Jiří Korec z hnutí ANO 2011. Do této funkce ho navrhne na ustavujícím zastupitelstvu města, které se uskuteční ve čtvrtek 1. listopadu, koalice ANO 2011, STAN, KDU-ČSL, ODS a České pirátské strany.

Zlín: Novým primátorem by se měl stát Jiří Korec
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Být zlínským primátorem pro mě bude velká čest i závazek. Budu pro město a jeho obyvatele pracovat co nejlépe a s maximálním nasazením,“ slíbil Jiří Korec.

K tomu, aby se Jiří Korec stal primátorem, musí získat na ustavujícím zastupitelstvu minimálně 21 hlasů z celkových 41. Koalici, která jej navrhuje, tvoří 29 zastupitelů.

Ing. et Ing. Jiří Korec se narodil v roce 1986 ve Zlíně. Působil na pozici vedoucího technického oddělení v soukromé společnosti. Do komunální politiky vstoupil v roce 2014, kdy byl zvolen za hnutí ANO do zlínského zastupitelstva. Stal se členem kontrolního výboru, správní rady fondu mládeže a tělovýchovy, a komisí. Na podzim roku 2016 se stal náměstkem primátora, do jeho kompetencí patřila kultura, správa bytů, oblast IT a později i investice. Ve funkci primátora by Jiří Korec nahradil Miroslava Adámka z hnutí STAN.

Kromě pozice primátora už koalice stran a hnutí, která povede v příštích čtyřech letech Zlín, vyřešila i další místa v jedenáctičlenné radě města. Poměry v radě a oblasti, které budou mít k dispozici jednotliví radní, koalice představí ve středu 31. října, kdy bude také oficiálně podepsána koaliční smlouva. Konkrétní jmenné nominace jednotlivých zástupců koalice na členy rady budou zveřejněny až v rámci návrhů na ustavujícím zastupitelstvu.

Kromě koaličních stran a hnutí budou v zastupitelstvu města působit v nadcházejících čtyřech letech také uskupení Zlín 21 (7 zastupitelů), Rozhýbejme Zlín (3 zastupitelé) a SPD (2 zastupitelé).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.