Znojmo: Chybí vám divadlo? Vyrazte na Divadelní Louku

14.07.2021 13:28

Na nádvoří Louckého kláštera vyroste v červenci open air scéna Městského divadla Znojmo – Divadelní Louka. V autentickém prostředí historického bloku kláštera tak přivítá až 400 diváků, kteří se mohou těšit na činoherní inscenace jako Šest v tom, Hodina duchů, Svatba bez obřadu a koncertní vystoupení dívčí kapely Patricie Fuxové s názvem Vesna. První představení se odehraje již 29. července.

Znojmo: Chybí vám divadlo? Vyrazte na Divadelní Louku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vstupenky je možné zakoupit už nyní, a to na portálu www.vstupenkyznojmo.cz nebo v Turistickém informačním centru ve Znojmě. Vstup do areálu je z ulice Klášterní a otevřen bude vždy od 19 hodin.

Program Divadelní Louky

ŠEST V TOM / 29. 7. 2021 / 20:30

Manželé Rogers a Daisy Braunovi se shodou okolností dostanou do tíživé životní situace. Za každou cenu potřebují peníze, stejně jako jejich rodinný přítel - kameraman Alan Barker. I dostanou spásný nápad: založí si seznamovací agenturu. - Následující, divácky vděčné situace ukazují, proč tato hra patří již několik let mezi nejlepší současné komedie. Vkusně a nevulgárně zpracované téma uvádí Agentura Snů v české premiéře.

Režie: John Lom. Hrají: Slávek Boura, Jaroslava Stránská, Jaroslav Sypal, Eva Hráská, Petr Vojnar.

HODINA DUCHŮ / 5. 8. 2021 / 20:30

Duchové mají stejné problémy jako my. Tato komedie si pohrává s myšlenkou, co vlastně znamená ocitnout se v sedmém nebi. A co tak asi může být v tom pátém nebo šestém…? A co když s posledním výdechem nic nekončí? - Děj nás zavede do okamžiku půlnoci, kdy se pro duchy otevírá možnost odejít a splynout s velkým Já. Ale nebude to tak jednoduché. I tam řádí úřední šiml. Když se pak na jednom místě sejdou duchové modelky, fotbalisty, bankéře, důchodce, zapáleného esoterika a další, je o zábavu postaráno.

Režie: Jindra Kriegel. Hrají: Bořek Slezáček, Eva Decastelo, Pavlína Mourková, Michal Kavalčík, Lucie Linhartová, Jindra Kriegel, Josef Hervert, Petr Semerád.

VESNA /12. 8. 2021 / 19:30

Vesna, dívčí kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové, zahraje autorskou hudbu, která je směsicí snového popu a folku.

SVATBA BEZ OBŘADU / 12. 8. 2021 / 20:30

Francouzská situační komedie, která byla v roce 1963 zfilmována pod názvem Pouic Pouic s Mireille Darcovou a Louisem de Funesem. Bez obřadu se můžete dát zpopelnit, ale ne se vdát. To si myslel leckterý z přítomných, než vstoupil do hry mladý, sympatický a nad poměry výřečný pojišťovací agent, než odcestoval razantní a trochu nervózní milionář Leonard se svou půvabnou éterickou manželkou za obchodem do Paříže, než se jejich jediný pravý syn vrátil z brazilských pralesů a především: než zůstaly rodinné akcie v rukou manželky a rodinné sídlo v rukou dcery.

Režie: Jaroslav Slánský. Hrají: Hana Kusnjerová/ Kristýna Kociánová/ Alžběta Stanková, Pavel Nečas/ Martin Sobotka, Filip Tomsa/ Václav Jiráček, Ivana Andrlová/ Olga Želenská, Adéla Gondíková/ Mahulena Bočanová aj.

Našlápnutý program Znojemského kulturního léta

Divadelní Louka je součástí programu Znojemského kulturního léta, které láká na desítky koncertů nejrůznějších žánrů, festivaly a novou scénu u rotundy. „Koncept Znojemského kulturního léta bude opravdu jedinečný. Nejen, že se nám podařilo připravit opravdu našláplý program, ale dokázali jsme přesunout některé z neproběhlých akcí. Nově se také budeme moct řídit pravidlem jednotlivých dní. Těšit se tak můžete na Hradební pondělí, divadelní úterý, koncertní středu, páteční chill-out párty a další,“ láká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Kompletní program Znojemského kulturního léta ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…