Znojmo: Festival vína láká na folklor, gastronomii a 44 nových vín

20.04.2018 11:30

Festival vína VOC Znojmo, který letos ve Znojmě bude již podesáté, zve na den plný vína, folklóru a gastronomie. 8. květen si tak mají zapsat do kalendáře všichni ti, kteří mají rádi kombinaci dobrého vína, jídla a hudby. Pro jarní květnové dny si nemůžete vybrat lepší místo než právě Znojmo!

Znojmo: Festival vína láká na folklor, gastronomii a 44 nových vín
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Svým jubilejním 10. ročníkem má festival i charitativní rozměr. Právě totiž probíhá mimořádný prodej archivních vín VOC Znojmo přes www.vinotrh.cz/charita. „Výtěžek z tohoto prodeje předáme přímo na festivalu Dětskému centru Znojmo,“ připomíná předseda VOC Znojmo František Koudela. A protože festival slaví narozeniny, obdaruje každého návštěvníka originální plackou VOC Znojmo.

Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v uplynulých připravena ochutnávka 44 nově certifikovaných vín VOC Znojmo. „Na návštěvníky čekají ta nejlepší a nejtypičtější vína Znojemska – vína odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené,“ říká František Koudela. V nabídce budou i vína zatříděná dříve. „Degustovat tak můžete asi šedesátku vín od 17 vinařů,“ shrnuje Koudela.

Festival doplní ochutnávka regionální gastronomické speciality – Pohořelického kapra připraví přední nejen znojemské hotely a restaurace na několik způsobů. Připraveno je i speciální grilování. A protože láska ke Znojemsku by neměla procházet jen žaludkem, nesmí chybět bohatý kulturní program s živou hudbou a tancem.

Hlavní kulturní program se odehraje na Horním náměstí. „Přivítáme tu například Folklórní soubor Podjavořičan, valašsko-laško cimbálovou muziku Ruky na dudy nebo folkovou legendu Roberta Křesťana s kapelou Druhá tráva. Večer zakončí jako tradičně Cimbálová muzika Antonína Stehlíka,“ vyjmenovává třešničky z bohatého programu Koudela.

Důležitou součástí festivalu budouznovu i odrůdové ulice, díky kterým ožívá celé centrum Znojma I letos se tak návštěvníci mohou těšit na Sauvignonovou ulici, Ryzlinkový trh a Veltlínské náměstí. Všechna tři místa budou mít vlastní hudební program v podání cimbálových muzik.

Pro návštěvníky bude připravena i soutěž o ceny. „Tentokrát budou hrát prim sociální sítě, protože ti, kteří se chtějí slosování o hodnotné ceny zúčastnit, mají za úkol sdílet na svém Instagramu fotku z festivalu s hashtagem #vocznojmo,“ vysvětluje podmínky soutěže Koudela.

Na návštěvníky z daleka je festival rovněž připraven. Na lince Brno – Znojmo pojede autobus každých 30 – 60 minut. Doporučujeme odjezdy z v časech 8:25, 9:25, 9:55, 10:25, 11:25, 11:55, 13:25 a 13:55.

Odjezdy ze Znojma do Brna doporučujeme v časech 16:12, 16:52, 17:12, 17:52, 18:12, 18:52, 19:12, 19:52, 20:12.

Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě. Otevřen bude i ochoz věže s vyhlídkou. Připraveni jsou organizátoři festivalu také na rodiny s dětmi – malé ratolesti si budou moci hrát v dětském koutku. V provozu bude také Vinobus VOC Znojmo.

Vstup na festival je zdarma. Degustace jsou placené. Více informací k Festivalu vína VOC Znojmo naleznete ZDE nebo na Facebooku a Instagramu VOC Znojmo. Program festivalu zasíláme také v příloze. A jak probíhal loňský ročník? 

Festival se koná pod záštitou ministra zemědělství Jiřího Milka a za podpory Vinařského fondu ČR a města Znojma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…