Znojmo: Projekt Kolumbus #2 má první žadatele

12.07.2018 10:01

Dotační program na podporu vzdělávání nadaných žáků a studentů Kolumbus #2 hlásí první žadatele. Jsou mezi nimi jak žadatelé o individuální podporu, tak žádosti od znojemských základních škol.

Znojmo: Projekt Kolumbus #2 má první žadatele
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

 „Projekt jsme vyhlásili na jaře letošního roku a jsem moc rád, že školy i jednotlivci zareagovali prakticky obratem a my tak budeme moci podpořit vzdělávání v nejrůznějších oblastech,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Do projektu Kolumbus #2 se chtějí zapojit všechny základní školy ve Znojmě. V srpnu bude rada města posuzovat jejich žádosti, aby se s novým školním rokem mohly jejich projekty rozjet. Celkem žádají základní školy o částku 927 000 korun. „Školy chtějí finance využít zejména na přípravy žáků na olympiády a soutěže, na zavádění inovativních forem výuky, za zakoupení specializovaného výukového software, na podporu a rozvoj technického a přírodovědného vzdělávání, ale i třeba na podporu uměleckých aktivit žáků. Škála činností je opravdu široká, což je skvělé. Přesně to byl náš záměr, podpořit vzdělávání v různých oblastech,“ dodává starosta Grois. V případě základních škol budou finanční prostředky poskytovány formou účelově určeného provozního příspěvku.

O individuální podporu (stipendijní program) zažádalo zatím 5 studentů. Tito žadatelé město i svou školu úspěšně reprezentovali na jazykových soutěžích, na psychologické olympiádě či biologické olympiádě. Tyto žádosti bude rada města projednávat v červenci, slavnostní předání stipendií by mělo proběhnout v září. Pro podání žádostí do tohoto individuálního stipendijního programu neplatí žádný termín, žádosti lze podávat v průběhu celého roku.

V dotačním programu Podpora nadaných studentů v rámci projektu Kolumbus #2 pro rok 2018 jsou dvě prioritní osy, a to Podpora středních škol v oblasti rozvoje a péče o nadané studenty a Podpora vysokých škol v oblasti rozvoje a péče o nadané studenty. Termín pro podávání žádostí se prodlužuje do 30. září, neboť do původního termínu 15. června nedorazila žádná žádost. Veškeré informace k dotačním programům jsou na webu města pod odborem školství, kultury a památkové péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…