Znojmo: Sezóna Vinobusu startuje 1. máje

22.04.2018 18:01

Chystáte se prožít romanticky 1. máj? Co takhle vyrazit na výlet Vinobusem VOC Znojmo? Jeho třetí sezóna totiž startuje právě 1. května.

Znojmo: Sezóna Vinobusu startuje 1. máje
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kromě nových degustačních zastávek přibyla i jedna zastávka jako taková. „Rok co rok se snažíme zatraktivňovat nabídku služeb Vinobusu a reflektujeme přání a podněty cestujících i našich vinařů. Letos je před námi už třetí sezóna unikátního vinařského turistického autobusu Vinobusu VOC Znojmo, který je pořád jedinou turistickou atrakcí svého druhu v celé České republice,“ říká předseda VOC Znojmo František Koudela.

Vinobus VOC Znojmo: 14 zastávek, 57 kilometrů a 19 vinařů. K tomu krásy Znojma a Znojemska, příroda Národního parku Podyjí – co víc si přát? „Díky Vinobusu mohou návštěvníci zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a vinařství na Znojemsku, aniž by museli řešit, jak se dostanou tam a zpět. Mohou se pokochat krásnými vinicemi, navštívit mnoho zajímavých míst jako třeba Loucký klášter nebo Lampelberg a podniknout spoustu dalších zajímavých aktivit v blízkosti zastávek,“ popisuje Koudela.

Vinobus nabízí také na vybraných zastávkách možnost degustace. „Zastávky s degustacemi se nám vloni osvědčily, u cestujících byly velmi oblíbené, a tak jsme pro letošek přidali ještě dvě. Degustovat v průběhu okružní jízdy Vinobusem tak bude možné v Louckém klášteře, v Novém Šaldorfě, v Hnanicích, Chvalovicích, na Lampelbergu, ve Vrbovci a v Dobšicích,“ dodává Koudela. Aby se ale neprodloužil závěr třetí jízdy, vynechá se degustační zastávka ve Vrbovci.

Přibyla také jedna nová zastávka – Jelení farma Ječmeniště. Vinobusu pojede celkem 3x denně, přičemž do Tasovic a Dobšic bude zajíždět jako vloni jen poslední jízdou. Čas první jízdy zůstává 10.00, posouvá se druhá jízda na 13.50 a třetí jízda na 17.15 hodin.

Další změnou je fakt, že Vinobus nebude jezdit o nedělích. V květnu bude v provozu vždy v pátek, v sobotu a ve svátek, od června do 16. září pak pojede každý den kromě nedělí. „Vinobus je možné pronajmout si i individuálně například na firemní nebo větší rodinné akce,“ připomíná Koudela.

Vinobus VOC Znojmo je realizován za podpory Jihomoravského kraje, města Znojma, obcemi Chvalovice, Vrbovec, Tasovice, Havraníky a Nový Šaldorf-Sedlešovice a Vinařského fondu ČR. Aktuální informace ZDE nebo na Facebooku VOC Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…