Znojmo: V Oblekovicích začínají budovat dešťovou kanalizaci

07.04.2020 16:29

Tento týden se zahájily v Oblekovicích práce na vybudování dešťové kanalizace v ulici Oblekovická, jejíž investorem je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Dešťová kanalizace bude sloužit k odvádění srážkových vod z nemovitostí, komunikace, chodníků a zpevněných ploch na ulici Oblekovická. Město se bude podílet na financování částkou 4 miliony korun.

Znojmo: V Oblekovicích začínají budovat dešťovou kanalizaci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Práce se rozdělí do dvou etap. Přibližně do půli května se bude pracovat v ulici Oblekovická u zastávky Nesachleby, točna. V druhé etapě se bude pokračovat od točny až ke křižovatce s ulicí Pod Sklepy. Ta je avizována od 18. května do 15. července a bude probíhat za užití tzv. posuvného pracovního místa o délce maximálně 50 metrů, který se bude posouvat dle technologie postupu prací, tj. bude vždy uzavřen jenom jeden konkrétní úsek.

Výstavba kanalizace proběhne výkopem téměř v podélné ose komunikace a také výkopem ke každé budově. Po celou dobu prací bude vyhrazen koridor pro chodce o šířce minimálně 1,5 metru. Pro vozidla budou ale platit uzavírky a objízdné trasy.

Související uzavírky

Etapa 1: 30. března – 17. května 2020
Platí úplná uzavírkav ulici Oblekovická u zastávky Nesachleby, točna. Provedena bude výstavba kanalizace a úprava komunikace, včetně točny a včetně provádění přípojek na kanalizaci. Objízdná trasa (cca 1 200 m) pro všechna vozidla je vedena po ulici Pod Sklepy, U pramene a Šípková, tj. až ke sklepům u Oblekovic.

Etapa 2: 18. května – 15. července 2020
Uzavírka silnice v ulici Oblekovická od zastávky „Nesachleby, točna“ až ke křižovatce s ulicí Pod Sklepy potrvá téměř dva měsíce. Bude provedena oprava kanalizace a úprava komunikace, včetně provádění přípojek na kanalizaci (za užití posuvného pracovního místa). Objízdná trasa (cca 650 m) bude vedena po ulici Pod Sklepy a U Pramene délka objízdné trasy je cca 650 m.
Uzavírka silnice se dotkne provozu linek MAD Znojmo. Během celé stavby dojde k dočasnému zrušení stávajících zastávek linkové autobusové dopravy IDS JMK - "Znojmo, Oblekovice, Nesachleby" a "Znojmo, Oblekovice, Bohumilice I." bez náhrady. Současně bude autobusová zastávka "Znojmo, Oblekovice, Bohumilice II" pro směr do centra města Znojma dočasně posunuta o cca 50 m před křižovatku s ulicí Bohumilická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…