Znojmo: Velikonoce netradičně

10.04.2020 18:38

Tradiční Znojemské Velikonoce, na které jsou místní zvyklí, se z důvodu boje proti koronaviru neuskuteční. Město Znojmo a Znojemská Beseda však připravila několik zajímavých online velikonočních aktivit – online tvořivé dílničky s Jájou, výtvarnou soutěž pro děti a soutěž o nejkrásnější velikonoční výzdobu.

Znojmo: Velikonoce netradičně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Období Velikonoc letos strávíme pravděpodobně jinak než tradičním způsobem. Nic to nemění na tom, že přišlo jaro, příroda se probouzí, barvy jsou všude kolem nás a velikonoční zvyklosti nám nikdo nevezme. Pojďte je proto strávit společně, i když doma!

Tvořivé dílničky s Jájou

O oblíbené tvořivé dílničky s Jájou nepřijdou děti ani letos. Dva díly online dílniček bYl uveřejněny na Facebooku Znojemské Besedy. Děti si budou moci z materiálů, které mají běžně všichni doma, vyrobit papírový košíček na vajíčko nebo papírovou vrtuli.

Soutěž Velikonoční Znojmo

Tradiční soutěž o nejkrásnější velikonoční výzdobu letos netradičně! Pošlete nám foto vaší velikonoční výzdoby. O té nejkrásnější rozhodnete vy sami!

Jak se do soutěže zapojit?
Pošlete fotku (pouze 1!) své výzdoby na petra.marsounova@muznojmo.cz do 13. 4. 2020. Do předmětu emailu uveďte Soutěž – Velikonoční Znojmo a uveďte své jméno a adresu.

Hlasovat se bude na Facebooku Znojma od 14. 4. do 19. 4. 2020. Autoři tří fotografií velikonoční výzdoby s nejvíce „To se mi líbí“ získávají 2 vstupenky na Znojemské historické vinobraní 2020.

Výtvarná soutěž: Malujeme Velikonoce tradičně i netradičně

Město Znojmo vyhlašuje výtvarnou soutěž pro děti ve věku 3 – 15 let na téma Malujeme Velikonoce tradičně i netradičně. Úkolem účastníků výtvarné soutěže je zachytit velikonoční atmosféru, tradiční, jak ji známe a máme rádi, nebo i netradiční, kterou letos asi zažijeme. Děti mohou zobrazit cokoli s tématikou Velikonoc. Kreativitě a nápadům se meze nekladou. Obrázky budou zveřejněny na facebookové stránce města Znojma a o vítězích rozhodnou hlasy veřejnosti. Výherce čekají zajímavé ceny.

Obrázky se budou zasílat online, je tedy nutné je naskenovat, příp. vyfotit a zaslat e-mailem na adresu petra.marsounova@muznojmo.cz. Do předmětu e-mailu napište Soutěž – Malujeme Velikonoce. Do těla e-mailu uveďte: jméno a příjmení autora, věk autora, název díla (nepovinné), jméno a příjmení zákonného zástupce, kontaktní telefon a e-mail.

Kategorie:
I. děti ve věku 3 – 5 let
II. děti ve věku 6 – 8 let
III. děti ve věku 9 – 12 let
IV. děti ve věku 13 – 15 let

Termínový kalendář soutěže:
9. 4. Vyhlášení soutěže
16. 4. Uzávěrka soutěže
17. 4. – 24. 4. Hlasování na facebookových stránkách města Znojma

Hodnocení prací a odměny
Zaslané obrázky budou hodnoceny prostřednictvím hlasování na facebookových stránkách města Znojma. V každé kategorii budou oceněna první tři místa s největším počtem „To se mi líbí“ u obrázku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…