Znojmo: Vinobraní v Retzu - Slavnost, kde najdete v kašnách místo vody víno

28.09.2019 9:37

Rakouský Retz, partnerské město Znojma, zve jako každý rok milovníky dobrého vína na svátek svátků – na vinobraní (Retzer Weinlesefest). Hlavním místem dění je od 27. do 29. září hlavní náměstí v Retzu, kde teče z kašen místo vody víno.

Znojmo: Vinobraní v Retzu - Slavnost, kde najdete v kašnách místo vody víno
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Jedinečný zážitek s velkolepými ochutnávkami vín a vinařským trhem na náměstí, polní mší, zábavou a vystoupením hudebníků různých žánrů, slavným vinařským průvodem a grandiózním ohňostrojem: již více než 60 let zve vinařské město Retz vždy poslední víkend v září k návštěvě jedné z nejvýznamnějších slavností vína – k návštěvě tradičního vinobraní v Retzu. Nebudou chybět ani dvě proslulé kašny, ve kterých se během vinobraní změní voda ve víno.

Z vinobraní si odnese zážitek každý návštěvník, bez ohledu na věk. Vstupné na vinobraní  je v sobotu € 5,-, v neděli € 6,-. Pro děti do 14 let je vstupné zdarma. Více na www.retzer-weinlesefest.at

TO NEJLEPŠÍ Z PROGRAMU

Sobota, 28. září
Od 10.00 hod. – vinařský trh a ochutnávky vín na hlavním náměstí, od 14.00 hod. rodinné odpoledne s mottem V kroji na slavnost, dětský svět Kinderwelt Niederösterreich se skákacím hradem zdarma, malování na obličej, bohatý dětský program, program od Merlinova dětského světa – hlavní náměstí.
15.00 hod. – módní přehlídka, 16.30 hod. „chléb a víno“, bůh vína Bakchus rozlévá městské víno z vinné kašny až do 17.00 hod. zdarma, 21.00 hod. živá hudba – Exit 207.

Neděle, 29. září
10.00 hod. – mše s Městskou kapelou Retz, 11.00 hod. ochutnávka vín s kapelou Salinenmusik Badaussee, 13.30 hod. slavnostní příchod čestných hostů za doprovodu hudby Městské kapely Retz, zahájení provozu kašny s vínem zdarma za účasti oblastní „královny vína“ Julie, 14.00 hod. průvod vinařů, 17.00živá hudba – Die Jungen Zilletaller, 19.30 hod. obří ohňostroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.