Znojmo: Zeď ve Starém městě se již opravuje

05.04.2020 10:57

Sanace zdi ve Starém městě, v tzv. Jámě, která byla po demolici rodinného domu ve špatném technickém stavu a která se neočekávaně v únoru sesunula, již probíhá. Firma zde bude pracovat přibližně do půli května.

Znojmo: Zeď ve Starém městě se již opravuje
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Demolice rodinného domu, který je v soukromém vlastnictví, proběhla v minulém roce. Po demolici se odhalila zeď, která se do té doby opírala o rodinný dům, avšak poté se ukázala být jako možná problematická. Město proto nechalo udělat statické posouzení zdi.

Výběrové řízení na zhotovitele sanace proběhlo v únoru letošního roku. Než se však firma mohla pustit do práce, došlo k neočekávanému sesunutí další části zdi včetně části chodníku. Původní výběrové řízení tak bylo zrušeno, neboť se ukázala potřeba větších sanačních prací.

Sanační práce se rozběhly ihned po výběru nového zhotovitele (v třetím březnovém týdnu) a vyžádají si investici ve výši téměř 2 160 000 korun. V současné chvíli se pěší nedostanou do blízkosti sesunutého chodníku. Mohou ale sejít dolů a lokalitu obejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.