Znojmo povede koalice ČSSD a ANO

27.10.2014 17:41

Koaliční vyjednávání politických stran dospělo do zdárného konce. Vítězná ČSSD uzavřela koalici s hnutím ANO 2011. Obě strany se dohodly na programových prioritách na další čtyři roky. Koaliční smlouvu podepsaly obě strany dnes. V té jsou obsaženy jak programové priority, tak rozdělení kompetencí.

Znojmo povede koalice ČSSD a ANO
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Složení nového vedení města bude následující. Starostou zůstává Vlastimil Gabrhel (ČSSD) a statutární místostarostkou bude Olga Štefániková (ANO 2011). Dalšími místostarosty budou Jan Grois (ČSSD) a Jan Fiala (ANO 2011).

Výsledku voleb bude odpovídat i složení rady, v níž bude mít ČSSD pět členů, hnutí ANO 2011 tři, jedním členem bude nestranický kandidát Jan Kárník. Toto složení rady odpovídá požadavkům hnutí ANO 2011, které se chtělo vyhnout přímé institucionální podpoře KSČM. V jednatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 16 hlasů, ale pro své návrhy bude hledat podporu napříč politickým spektrem a bude se snažit o dialog s ostatními politickými stranami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…