Augustýn (TOP 09): Kam se poděly všechny smělé plány?

26.01.2018 11:57

Před volbami a ještě nějakou dobu po nich jsme od vedení města Žďáru nad Sázavou slyšeli mnoho fantastických vizí o proměnách našeho města.

Augustýn (TOP 09): Kam se poděly všechny smělé plány?
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Řeka Sázava bude přirozeným odpočinkovým centrem, z obou stran kypící životem na rekultivovaných plochách, budeme mít zrekonstruovanou pěší zónu, dodělány cyklostezky do okolí, propojené ve městě v jeden celek. Město se zapojí do projektu smart city, dokončíme Farčata a mnoho dalších plánů. Vize to byly krásné, ale vedení města nyní předložilo svůj poslední rozpočet a mnoho občanů se oprávněně ptá, kde jsou ty velkolepé proměny? U řeky bylo vysekáno jen pár keřů, nová cyklostezka je jen do Nového Veselí, a to po cestách, které zde již dávno byly, ze smart city není zatím nic, na Farčatech také změna žádná a u pěší zóny je zatím hotová jen architektonická soutěž.

Jedinou významnou investicí je rekonstrukce na fotbalovém a tenisovém hřišti, ale i ta je pouze v očesané variantě. Díky získané dotaci naštěstí zbydou peníze na dlouho odkládanou rekonstrukci hřiště u ZŠ Švermova, které je ve velmi neutěšeném stavu. To mě také nakonec přimělo navrhovaný rozpočet podpořit. Jinak lze jen stručně konstatovat, že se výdaje rozplizly do provozních nákladů a různých studií a strategií. Alespoň, že většina příspěvkových organizací si polepší, bohužel se to ale nedá říci o příspěvkové organizaci Kultura, která zůstává takovou městskou popelkou.

MGR. TOMÁŠ AUGUSTÝN, ZASTUPITEL MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU (TOP 09)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…