Bajer (Soukromníci): Co všechno se musí odehrát, aby politici pochopili, že je čas začít se bránit?

14.11.2015 12:24

Reakce na útoky ve Francii

Bajer (Soukromníci): Co všechno se musí odehrát, aby politici pochopili, že je čas začít se bránit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Co všechno se ještě musí stát? To, čeho jsme svědky ve Francii, je nezměrná tragédie. A to nejen pro oběti a jejich blízké, kterým je nutné vyjádřit hlubokou a upřímnou soustrast. Je to obrovská tragédie i pro celou Evropu, pro nás pro všechny. Kdo bude další na řadě, kdy se stane ještě něco horšího? Co všechno se musí odehrát, aby naši i evropští politici pochopili, že je čas začít se bránit. Vše ovšem nechali zajít tak daleko, že už to není o obraně našich evropských, křesťanských hodnot, ale boj o holé přežití. Je potřeba začít opravdu s účinnými opatřeními, s uzavřením hranic. Výjimečný stav, který platí ve Francii, by měl být v celé Evropě. Teď už opravdu není prostor pro řeči, ale jen a jen pro činy.

Naše kultura je postavena na toleranci a úctě k životu. Ale musíme tyto hodnoty vyžadovat od všech, kteří do Evropy míří. Pokud je nehodlají sdílet, není tu pro ně prostor.

Odmítáme vydírání Turecka a požadujeme zastavení finanční podpory, která nikam nevede a situaci jen dále zhošuje a oddaluje řádné řešení problému.
Očekáváme, že zástupci muslimů v ČR tvrdě odsoudí události ve Francii. Pokud se tak nestane, je to jasný signál, že jsou jim bližší fanatici víry než občané země, v které žijí.

Petr Bajer
předseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…